Turnike Geçiş Sistemleri Çeşitleri Nelerdir?

2 Mayıs 2024 - 11:05

Turnike Geçiş Sistemleri Çeşitleri Nelerdir?

Turnike Geçiş Sistemleri Çeşitleri Nelerdir?
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2020 - 15:28

592 okuma
(Last Updated On: 03/07/2020)

 

Geçişlerin yoğun olduğu noktalarda giriş çıkışları kontrol atında tutmak ve güvenliği sağlamak amacı ile kullanılan Turnike Geçiş Sistemleri kullanım alanlarına ve amaçlarına göre kategorilere ayrılmaktadır. Bunlar;  Hızlı Geçiş Turnikeler, Tam Boy Turnikeler, Yarım Boy Turnikeler, Vıp Turnikeler (Swing Gate Turnikeler), Bel Tipi Turnikeler (Tripod Turnike Sistemleri) ‘dir.

Paslanmaz çelikten gövdelere sahip olan Turnikeler ayrıca teknolojik bir malzeme olan pleksi-glas ile dayanıklı ve şık bir görünüşe sahiptir.

Turnike Sistemi ile günümüzde her geçen gün artan güvenlik sorunlarına karşı güvenlik ve kontrol ihtiyacını karşılamak amacı ile metrolarda, havaalanlarında, stadyumlarda, fabrikalarda, şirketlerde, resmi kurum ve kuruluşların personel ve ziyaretçi giriş çıkışlarında, yemekhanelerde, şantiyelerde, üniversitelerde, okullarda, yurtlarda, plazalarda ve üretim tesislerinde ve benzeri alanlarda tercih edilmektedir.

Turnike Sistemleri, tek yön ve çift yön olarak kendileri çalışabilir, düğme ve uzaktan kumanda komutu ile çalışabilecekleri gibi entegre sistemler olan Kart Okuyucu, Parmak İzi Okuyucu, Şifreli Okuyucu ve Yüz Okuyucu Paneller ile bağlantı kurarak da Güvenli Geçiş Kontrol sunabilirler.

Turnikeler  tek başına kullanabildikleri gibi genellikle Personel Devam Kontrol Sistemi, Geçiş Kontrol Sistemleri ile birlikte tercih edilmektedir. Bu şekilde üst düzey güvenlik elde edilebilmektedir.
Turnike Sistemlerinin kullanıcılara sunduğu belli başlı fırsatlara bakıldığında;

İnsan yoğunluğunun ve karışıklığının olduğu noktalarda trafiği sağlar.

Firma personelleri arasında giriş çıkışları düzenli bir şekilde işlemesini sağlayarak disiplin sağlar.

Turnike Sistemlerinin bulunduğu noktalarda geçiş yetkisi olmayan kişilerin geçişlerini engelleyerek güvenliği arttırır.

Personel Takip Sistemi, Kartlı Geçiş, Şifreli Geçiş, Parmak İzli Geçiş, Kartlı Geçiş gibi Geçiş Kontrol Sistemleri ile entegreli çalışabilir, kontrol, analiz, raporlama imkanı sunar.

 

TURNİKE SİSTEMi SEÇİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Doğru Turnike Sistemini seçebilmek için, uzaman ekip tarafından yapılan keşif, mevcut durumun analizi ve kullanıcı ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır.

Turnikeler, kontrol, caydırıcılık, tespit ve önlem amacıyla kullanılmaktadır. Hangi amaç ile o alanda uygulanacağı bilinmelidir.

Stadyum, üniversiteler, eğlence parkları gibi kalabalık alanlarda, yüksek trafiği yavaşlatmak, bilet ve ödeme toplamak gibi aktiviteler için dayanıklı Tripod Turnikeler (Üç Kollu Turnikeler) kullanılır. Kalabalık yönetimi için düşük güvenlikli bir çözüm olmasına rağmen dakikada otuz kişiyi tek yönde tutan yüksek verimliliğe sahiptir ve pek çok alanda kullanımıyla karşılaşmak mümkündür.

Fiziki anlamda caydırıcılık için tam yükseklikte olan Tam Boy Turnikeler tercih edilmektedir.  Sıkı güvenliğe sahip üretim tesislerinde, cezaevlerinde ve fabrikalar gibi sıkı güvenliğe sahip yerlerde yüksek güvenlik çözümleri sunar.

Girişleri algılamak ve tespit etmek amacıyla karmaşık algılayıcılar kullanılarak yetkisiz girişleri engeller. Otel lobilerinde ziyaretçileri ağırlamak için Optik Turnikeler tercih edilir.

Önlemek amacıyla kullanılan döner kapılar ve girişler yetkisiz girişlerin yapılmasını önler. Güvenlik görevlisi gibi herhangi bir insan gözetim ve kontrolüne ihtiyaç yoktur.

Turnike Geçiş Sistemleri, farklı amaçlara farklı çözümler sunar, bu nedenle, ihtiyaçlar doğru bir şekilde belirlenerek uygun ürün ve hizmetler sunulmalıdır.

Gazi Information Teknoloji olarak Turnike Geçiş Sistemlerinde giriş ve çıkışlarınızı kontrol altına alıyor ve sizlerin yaşamlarını daha güvenli hale getirecek hizmetler sunuyoruz.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.