Ülkenin kalkınması için çalışmaya ihtiyaç olduğunun altını çizen, Yıldız Yağmur Genel Müdürü Hüsamettin Ekmekçioğlu, milli bayram tatillerinin kaldırılmasını talep ediyor. Ekmekçioğlu, “Öncelikle 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi milli bayram tatillerinde sanayici çalışmak istiyor. Ancak tatiller üretmemize engel oluyor. Çarkımızın dönmesi için çalışmak lazım. Bayram tatilleri üretime katkı sağlamadığı gibi, işlerin yapılmasına da engel oluyor” dedi.
Yıldız Yangın ne zaman kuruldu?
1983 yılında Konak’ta bir ofiste 2 ortak olarak sıfır sermaye ile kuruldu. Pazarlamayı ilk uygulayan şirket olarak sektörde yerini aldı. Önce ürünü dışarıdan alan ve satış pazarlama ağırlıklı olarak kurulan şirketimiz, sonrasında sürekli gelişme göstererek pazarlama ekiplerini kurduk. Kiralama sistemiyle nakliye araçlarını kullanarak firmaların ayağına kadar hizmet götürdük. Zamanla personel sayımızda artış oldu. Bu gün geldiğimiz nokta ise, 55 kişilik mühendis, teknisyen, personeli ile 16 araçlık servis ağı ve İzmir’de üretim tesisi, beş katlı yönetim binası, üç katlı sistem satış merkezi ile Marmaris, Antalya şube ve dolum merkezlerimizde imalatımızda olan ürünleri aracısız olarak ulaştırıyoruz. Ayrıca İzmir’de yangın söndürme cihazı üreten ve TSE garantisi olan tek firma özelliğini taşımaktayız.
Başka bir firmanızda var değil mi?
Kendi içimizden bir firmamız daha doğdu ve A Yangın Güvenlik firmasını kurduk. İkinci firmamız da sektörde aynı ürün grubumuz içerisinde yangın dolaplarını, Rekor-Vana- Lanslar üretmeye başladık. Yangın hortumu üretimi ise, şu anda Türkiye’de 3. firma olma özelliğini taşıyor. Bununla birlikte her iki şirkette çalışan toplam olarak 100 üzerinde kişiye istihdam sağlamaktan kıvanç duyuyoruz. İlk başlarda dolum ve bakımıyla başladığımız sektörde şu an hem üretim hem de taahhüt işlerini gerçekleştiriyoruz. Otomatik söndürme sistemleri ve algılama sistemleri kuruyor, A’dan Z’ye kadar yangınla ilgili projelendirme aşamasından, itfaiye ruhsatına kadar bütün işleyişleri yapıyoruz. Bununla birlikte yangın kapıları, paratoner sistemi, yönlendirme armatürleri gibi makine mühendisleri arkadaşlarımız tarafından sağlıklı bir şekilde müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz.
Nerelerde yatırımlarınız var?
Yıldız Yangın’ın Azerbaycan’daki yatırımı olan CASBİ-YILDIZ 6 bin metrekarelik üretim tesisi ile Orta Asya’nın ve Türk Cumhuriyetleri’nin en geniş kapsamlı yangın söndürme araçları üreten ilk ve tek fabrikası konumunda bulunuyor. Ayrıca Irak’ta 500 bin dolarlık bir projemiz gerçekleşti. Kuzey Irak gaz rafinesine köpük söndürme sistemi kurduk. Bunun dışında Fas’tan talepler var. Ancak Çin etkin olarak çalışıyor. Sektör fuarlarına bile Çin gelip stand açıyor. Daha önce ziyaret amaçlı geliyorlardı, şimdilerde 5-6 firma gelip stand açıyor. Bu da yerli üreticinin fiyat yönünden rekabet edememesi durumuna gelmesine sebep oluyor. Çünkü maliyet, işçilik, enerji yüksek olduğu için rekabet etme şansımız kalmıyor.
ÇEVREYE ZARAR VERMEYEN ÜRÜN
Yeni ürününüzden bahseder misiniz?
Proje olarak yurtdışı bağlantılı Almanya’dan gelen bir ürün var. Biyolojik, organik bir maddeden yangın söndürme cihazlarının içerisinde kullanılıyor. Çevreye zarar vermeyen bu ürünün içi PVC maddesiyle kaplanıyor. Bunun dolum üretimi gerçekleştireceğiz. Şimdiler de AR-GE çalışmasını yapıyoruz.
Yıldız Yangın’ı diğerlerinden ayıran özellikler neler?
Sektöre baktığımız zaman tamamı yangın söndürme cihazı, dolum ve bakım üzerine. Bizim Yıldız Yağmur olarak üretim yapıyor olmamız, şu anda Türkiye pazarında İstanbul’daki firmalarla yarışacak konuma gelmemizi sağlamıştır. Dolayısıyla Ege ve İzmir’de rakibimiz yok. İstanbul olarak ise, bizim yapımıza benzer nitelikte çalışan parmakla gösterilebilecek kadar az firma olduğunu söyleyebilirim.
Lider olmak zor olmalı değil mi?
Elbette lider olmanın getirdiği zorluklar içerisinde sürekli teknolojiyi takip etmek ve müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak zorundayız. Bu anlamda kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Çalışmalarımız bu yönde devam ediyor.
Başka bir sektörde yer almayı düşündünüz mü?
Hayır. Aynı sektörde devam etmeyi düşünüyoruz. Çünkü bildiğimiz işi yapmak istiyoruz. Hedeflerimiz içerisinde kapasitemizi artırmak, ürün bakım kontrol sistemimizin daha teknolojik olarak takibini sağlamak amaçlı bir barkod sistemine geçiş yapmak hedefimiz var. Bunun alt yapı çalışmalarını yıl içinde sonuçlandırmayı istiyoruz.
BALKAN ÜLKELERİ İLGİ ALANIMIZDA
Balkan ülkeleriyle dirsek temasınız nasıl?
Geçmiş dönemlerde bir fiyat araştırması yaptık. Bir kaç firma ile görüştük. Ancak direkt sağlıklı bir çalışma yapamadık. Araştırma yapmakta fayda var diye düşünüyorum.
Mesajınız neler olacak?
Üretici ve sanayicinin önünün açılması için enerji fiyatlarının mutlak surette düşürülmesi gerekiyor. Ülkenin kalkınması ve üretimin artırılması için ise, maliyetlerin daha düşük olması lazım. Ayrıca işçilik maliyetleri, sigorta primleri ve enerji fiyatları çok yüksek. Bizim sektörümüzde satış sonrası garanti kapsamında, müşteriye kendimiz hizmet götürdüğümüz için yakıtı müşteriye yansıtamıyoruz. Dolayısıyla sanayici ve üretici cebinden para koyarak işi devam ettiriyor.
BALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
18 gün önceHABERLER
27 gün önce