DOLAR 35,2068 0.3%
EURO 36,7672 0.92%
ALTIN 2.968,331,32
BITCOIN 34546755.12609%
İzmir
16°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

169 okunma

Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Druças, Türkiye’deydi

ABONE OL
03/09/2010 22:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dimitris_Droutsas3 Eylül 2010 tarihinde, bugün, Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Dimitri Druças, Yunanistan Kilisesi Radyosu’nda yayımlanan bir programda Heybeliada Ruhban Okulu ve Fener Rum Patrikhanesi ile ilgili soruları yanıtladı. Druças, Heybeliada Ruhban Okulu’nun asıl amacına hizmet etmek üzere en kısa zamanda açılmasını ümit ettiğini ifade ederek son dönemde Türkiye’nin izlediği politikayı değerlendirdi.

 

 

 

 

 

 

Druças: “Uzun ve zor yolda her zaman Ekümenik Patrikhane’nin yanındayız”

31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde T.C. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun davetlisi olarak Ankara’ya gelerek Dünya Basketbol Şampiyonası Türkiye-Yunanistan maçını izleyen Dimitri Druças, Yunanistan İstanbul Başkonsolosluğu ve Heybeliada Ruhban Okulu’nda açılan “İstanbul’un İzini Sürmek” isimli sergiyi ziyaret etti. Zaman’ın haberine göre Heybeliada Ruhban Okulu’nun böylesine önemli bir sergiye kapılarını açmış olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade eden Druças, Ruhban Okulu’nun sergiye ev sahipliği yapmasına izin verilmesi ve 15 Ağustos’ta Sümela Manastırı’nda ayin yapılmasına izin verilmesinin Ortodoks camiası ve tüm Helenizm için önemli olduğunu belirtti. Türk Hükümeti’nin olumlu adımlarının Atina tarafından olumlu olarak karşılandığını ifade eden Druças, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne aday ülke olarak yolunun uzun ve kesinlikle kolay olmadığını ve Türkiye’nin tüm gerekli adımları atması gerektiğini dile getirdi. Habere göre Druças, bu uzun ve zor yolda her zaman “Ekümenik” Patrikhane’nin yanında olacaklarını dile getirdi.

Habipoğlu: Yunan Hükümeti’nden somut adımlar bekliyoruz

Konu ile ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluk ve barış anlayışına dayalı bir ilişkinin Türkiye ve Yunanistan’da yaşayan Rum ve Türk Azınlık üzerinde olumlu sonuçlar yaratmasını umut ediyorum. Türkiye’de Hükümet, İstanbul Rum Azınlığı’nın sorunlarının çözümüne yönelik diyalog sürecini başlattı, somut adımlar attı. Buna karşılık Yunanistan’da Hükümet, Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik olumlu bir anlayışa sahipse de sorunların çözümüne yönelik olarak henüz somut bir adım atılmış değil. Bununla birlikte gerçek bir diyalog sürecinden bahsetmek de mümkün değil. Dahası Druças’ın açıklamalarının da gösterdiği gibi Yunanistan, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne aday ülke olarak sorumluluklarından bahsederek azınlık sorununu bir AB meselesi haline getirmeye çalışırken eski bir AB üyesi olarak Batı Trakya’daki Türk Azınlığı’nın sorunlarını bir iç mesele olarak yorumluyor. Bu da bir çelişki yaratıyor” açıklamasında bulundu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP