Balıkesir’in Küçükkuyu Beldesi, bu yıl ikincisi düzenlenen Zeytin Şenliği ile bir kez daha renklendi.
Küçükkuyu Belediyesi ve Marmara Grubu Vakfı’nın birlikte düzenlediği 2. Zeytin Şenliği’ne bölge halkının yanı sıra pek çok gazeteci ve iş adamı da katıldı. 4000 yıllık usulle toplanan zeytinin hasadın sona ermesiyle düzenlenen şenlikler, bölgenin temel gelir kaynağı olan zeytin ve zeytinyağını tanıtırken üreticilerin en önemli sıkıntısı olan “Zeytin ve Zeytinyağı’nın kalite ve markalaşma süreci” ni de düzenlenen bir panelde gündeme alındı. Panelde; Ülkemizdeki yaklaşık 160 milyon zeytin ağacı olduğu ve 500 bin ailenin geçiminin zeytinden karşıladığı, asit oranı açısından ise en kaliteli zeytinlerin yetişmesine rağmen Türkiye hala tüketim açısından Yunanistan, İtalya, İspanya ve Suriye’nin gerisinde olduğu duruldu. Üretimin yüzde 70’i zeytinyağı, yüzde 30’u sofralık olarak değerlendirilen zeytin ve zeytin ağacının binlerce yıldır bolluğun, barışın ve erdem değerlerinin de sembolü olduğu konu başlıkları arasında yer aldı. 2. Küçükkuyu Zeytin Şenliği’nde zeytinlikten toplanan zeytinin sofraya gelinceye kadar geçirdiği üretim aşamaları Adatepe Zeytinyağı Müzesi ve Tariş Zeytinyağı Fabrikası’nda gezilerek hem geleneksel hem de modern tesisler incelendi. Taze köy ekmeğiyle Küçükkuyu’ya özgü bölgede yetişen düşük asitli ve kendine has güzel kokulu zeytin ve zeytinyağı tadımları yapıldı.
BALKAN YEMEKLERİ
4 gün önceHABERLER
13 gün önceKÖŞE YAZARLARI
22 gün önceHABERLER
08 Kasım 2024