? DAĞ ÇİLEKLİ TART ?
Tart hamuru:
-125 gr tereyağ
-2 su bardağı yulaf unu veya istediğiniz un
-1 paket vanilya
-1 yumurta
-2 -3 y.k hindistan cevizi şekeri veya bal veya pekmez veya dut tozu
?un ve soğuk tereyağını parmaklarınızla parçalayıp karıştırın. Diğer malzemeleride ekleyip iyice yoğurun. Kıvamı sert ve biraz parçalanan bir kıvamda oluyor. Streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında hamuru dinlendirin. Dinlenen hamuru alıp kelepçeli kalıpta veya tart kabında şekil aldırıp 180 derecelik fırına yolluyoruz.
Pastacı Kreması:
-500 ml süt
-1 yumurta
-5 y.k hindistan cevizi şekeri veya bal veya pekmez
-2y.k pirinç unu
-3 kaşık yulaf unu veya istediğiniz bir un
-1 limon kabuğu rendesi
-1 dolu kaşık tereyağ
?süt, yumurta, yulaf unu ,pirinç unu, ekliycekseniz hindistan cevizi şekerini ve limon kabuğu rendesini ocağa alıp karıştırma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alınca tereyağını ekleyip ocağı kapatıyoruz. Ocağı kapatınca bal veya pekmezi ilave edebilirsiniz.
?Pişen tart hamurumuzun üstüne pastacı kremamızı ilave ediyoruz. Üstünü ben dağ çilekleriyle süsledim. İstediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.
BALKAN YEMEKLERİ
2 gün önceHABERLER
5 gün önceHABERLER
10 gün önceBALKAN YEMEKLERİ
18 gün önceHABERLER
27 gün önce