20’li yaşlar..

28 Mart 2024 - 12:48

20’li yaşlar..

Son Güncelleme :

07 Mayıs 2021 - 2:34

1.120 okuma


(Last Updated On: 07/05/2021)
Bu hafta sosyal medyada yeni bir akım başladı. Herkes 20’li yaşlarındaki fotoğraflarını paylaşıyor. 40’lı yaşlarıma girmeye az bir zaman kala 20 yıl öncesine doğru bir yolculuğa çıktım ben de haliyle. Fotoğraflarımı sosyal medyada paylaşmasam da o yılları yaşadım yeniden. Bir yandan inanılmaz bir enerji, her şeyi yapabileceğine inanan bir kız, öte yandan hayal dünyasını gerçekliğe taşımaya çalışan her şeyi ve herkesi toz pembe gözlüklerle gören biraz da sudan çıkmış balık şaşkınlığında çiçeği burnunda bir genç buldum karşımda.
Şimdi zaman makinesine binsem ve o gençle karşılaşsam o ne derdim acaba? “Hayat karşılaşacağın ve seni üzecek kişilere, deneyimleyeceğin tüm engellere rağmen güzel. Hiçbir şey için ısrarcı olma, bırak hayat sana en güzel hediyelerini sunsun.” Diyebilirdim mesela. Bir de büyük ihtimalle “ eve hiç girme, arkadaşlarına, sevdiklerine bol bol sarıl, konserlere, tiyatrolara git, gezebildiğin kadar gez, 20 yıl sonra bir virüs çıkacak ve bunları uzunca bir süre yapamayacaksın” derdim sanırım.
Dünya 20 yıl önce böyle değildi ya da ben daha anlayamıyordum. Sanki o zamanlar daha az şiddet, daha az mağduriyet, daha az ekonomik sıkıntı var… Hayat kendi ritminde daha bir ahenkliydi sanki. Şimdi herkes bir yere yetişmeye çalışıyor, bir şeyleri oldurmaya çalışıyor. Anlar yetmiyor, evde olsak bile gün nasıl geçiyor anlayamıyoruz. Endişeliyiz, ekonomik, sosyal ya da sağlık açıdan bizi neler bekliyor bilemiyoruz. Bir yandan anı sonuna kadar yaşayabiliyorken, bir yandan da bu süreç elimizden zorla alınıyor gibi hissediyoruz.
20 yılda engebeli yolların eninde sonunda düzlüğe çıktığını da, düzlüklerin engebeli yollara dönüştüğünü de gördüm yaşadım. Dostların düşmana, düşmanların dostalara dönüşebildiğini de bizzat deneyimledim. Hayat hala sürprizlerle dolu ama ben artık beklentide olmadığımdan, keskin cümleler kurmadığımdan daha kolay uyumlanabiliyorum sanırım. 20’li yaşlarımdaki gibi heyecanla ve hızla adımlar atmasam da peşinden gittiğim hayaller beni o zamanki kadar çok heyecanlandırıyor. Kendimin ötesinde bütüne faydası dokunacak projeler beni adeta büyülüyor.
Hayal kırıklıkları ve hayallerimin ötesinde yaşadıklarımla 20’li yaşlarımdaki kendime kocaman sarılıyorum.. Onunla beraber dolu dolu bir yolculuk yaşamışız hala da serüven devam ediyor.
Peki ya siz? Siz ne demek isterdiniz 20’li yaşlardaki halinize? O fotoğraflara baktığınızda neler geçiyor yüreğinizde?

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.