Kastratovic düzenlediği basın toplantısında, Karadağ – Türkiye ikili ilişkilerine yönelik açıklamalarda bulundu.
Karadağ ile Türkiye’nin karşılıklı ilişkilerinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Kastratovic, “Türkiye, Karadağ’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biriydi” dedi.
Kastratovic, Karadağ ile Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını boyunca bir kere daha teyit edildiğini vurguladı.
“Türkiye, Karadağ’a yardım gönderen ilk ülkelerden biri oldu,” diyen Kastratovic, bu süreçte iki ülkenin de vatandaşlarının kendi ülkelerine dönmesi sürecinde yakın bir iş birliğinde bulunduğunu dile getirdi.
3600 Türk şirket
Karadağ ve Türkiye’nin, karşılıklı ticaret hacmini 2022’ye kadar 250 milyon dolara çıkartmak için çaba gösterme konusunda anlaştığını anımsatan Kastratovic, “Bu anlaşma doğrultusunda 2022 yılına kadar iki ülkenin karşılıklı ticaret hacmindeki bu hedefe ulaşmak için Türk şirketlerine ve yatırımcılarına açık çağrıda bulunuyoruz. Amacımız, önceliğimiz olan bu hedefe ulaşmak ve ikili ilişkileri ekonomik, kültürel, eğitim ve diğer alanlarda artırarak geliştirmek” dedi.
Karadağ’da 3 bin 600 civarı Türk şirketinin kayıtlı olduğunu aktaran Kastratovic, bu şirketlerinin hepsinin aktif olmadığını söyledi.
Ülkesinde şirket kurmanın oldukça kolay olduğuna işaret eden Kastratovic, Karadağ’da yatırım yapmakla, Güney Avrupa’ya da pencere açıldığını ifade etti.
Hangi sektörler cazip gözüküyor?
Toplantının moderasyonunu yapan Leo Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Çimen, “Özellikle turizm, enerji, ağaç işleme ve mobilya imalatı, bilişim ve metal işleme gibi kilit sektörler Türk iş dünyası için cazip fırsatlar sunuyor. Ülkedeki mevcut potansiyelin Türk iş dünyası ile birlikte daha da güçleneceğine inanıyorum” dedi.
Milliyet
HABERLER
20 saat önceHABERLER
20 saat önceKÖŞE YAZARLARI
4 gün önceKÖŞE YAZARLARI
9 gün önceKÖŞE YAZARLARI
15 gün önce