Sabahları yüzmek çok daha faydalıdır

20 2024 - 05:00

Sabahları yüzmek çok daha faydalıdır

(Last Updated On: 04/07/2022)

İnanç sahibi olmak, suda kendinize güvenmektir.

 Yüzerken suyu tutamazsın,

 eğer tutarsan batar ve boğulursun.

 Bunun yerine rahatlayın ve yüzün.

 – Alan Watts

 

Yüzme Kardiyovasküler hastalık riskini azaltır. Denizde yüzmek ya da havuza düzenli ziyaretlerin yardımıyla, vücudun dayanıklılığını artırabilirsiniz. Ayrıca, su egzersizleri basıncın normalleşmesine katkıda bulunur ve kan dolaşımını iyileştirir. Yüzdükten sonra, koştuktan veya zıpladıktan sonra olduğu gibi ağrı yoktur.

Havuza ve denize düzenli ziyaretlerle, figür gergin bir görünüm ve sportif bir siluet kazanır. Bu, kasların suyun direncinin üstesinden gelme sürecinde tona gelmesi nedeniyle elde edilir. Aynı zamanda, metabolizma da aktive edilir ve yağ yakma sürecini başlatır.

Hangi sıklıkta havuza ve denize gitmek en iyisidir? Amacımız vücudu iyi durumda tutmaksa, haftada üç veya dört kez yeterli olacaktır ve eğitimin kendisinin bir buçuk saat sürmesine izin verecektir. Sabahları yüzmek tavsiye edilir – çok daha faydalıdır. Vücut uyanır, kaslar gevşer – çok daha kolay yüzer ve etki daha yüksek olur.

Sabahları yüzün – çok daha faydalıdır. Sabahları yüzmek tavsiye edilir – çok daha faydalıdır. Vücut uyanır, kaslar gevşer – çok daha kolay yüzer ve etki daha yüksek olur. Birçoğunun sabahları havuza gitme fırsatının olmadığı açıktır. Yani, akşamları gidiyoruz – bu bir trajedi değil, sadece daha farklı küçük şeyler size müdahale edebilir.

Denizden ve havuzdan  önce nasıl yenir?

İdeal: denize girmeden 1 saat önce meyve. Suya atladığınızda, meyveden gelen bu karbonhidratlar size yardımcı olmaya başlayacaktır. Tabii ki, yüzmeden önce ağır yiyecekler yememelisiniz. Yulaf lapası yiyebilirsiniz – bunlar “uzun” karbonhidratlardır, ancak her egzersiz için uygun değildir. Çok fazla enerji olacak, ancak yulaf lapası üzerinde yoğun bir şekilde yüzmek mümkün olmayacak – sadece ölçülmüş, sakin, hızlanmadan.

 

Denizden ve havuzdan hemen sonra nasıl yenir?

15-20 dakika içinde, “hızlı” karbonhidratlardan bir şeyler yiyebilirsiniz: bir muz, bir çeşit çörek. 45 dakika içinde proteinli yiyecekler yiyebilirsiniz: çırpılmış yumurta, peynir, omlet, süzme peynir, et. Bu, aşırı kilo almanıza izin vermeyecek ve yüzerken yanan kas kütlesini geri kazanacaktır.

 

Doğru yüzmek ne demek?

20-30 dakika boyunca, nabzın dakikada 120 atımın üzerine çıkmaması için yüzmeniz gerekir. Sonra kalp çalışacak, sistem başlayacak. 30 dakika sonra, yağ bu ritimde yanmaya başlar – şimdi nabız yükseltilebilir, ancak dakikada maksimum 140 atım, amatörün artık ihtiyacı yoktur.

 

Denizde yüzmeyi spor salonu ile birleştirmek mümkün mü?

İlgimiz sadece sağlıklı olmaksa, salona haftada en fazla üç ders ekleyebiliriz. Ancak bu sallanan bir sandalye değil, Kardiyovasküler sistemin çalışmasını sağlamak için hareketli bir şey.

Ama yine, eğitimin mide bulandırıcı hale gelmesi için kendinize işkence etmenize gerek yoktur. Eğlenmeye ihtiyacın var, sanki bir topla koşuyormuşsun gibi. Bir simülatöre, ikincisine gittim, biraz gerildim, üçüncüye gittim – kısa molalarla küçük yükler.

Salondan hemen sonra yüzmek en iyisidir. Salonun bir saati, sonra denizde bir saat – kasları yüklediğiniz ve sonra suya gerdiğiniz ortaya çıktı. Ek olarak, yüzme iyi kardio çalışması yapacak, fazla kiloları uzaklaştırmaya yardımcı olacak ve kaslar iyi durumda olacaktır.

Yüzme sırasında, bir kişi stres ve duygusal stresi hafifletirken solunum ve sinir sistemini, kalbi, kan damarlarını ve kasları eğitir: Yüzerken, hemen hemen tüm kas grupları çalışır. Bunlardan hangisine yük daha büyük – seçilen stile bağlıdır.

Hipertansiyon, anjina pektoris, vejetatif-vasküler distoni, aterosklerotik vasküler lezyonlar- denizde yüzmek için endikasyonlar. Yüzme sırasında, vücuttaki basınç artar ve bu da kalbe kan akışını arttırır. Bu, kalbi güçlendirmenize ve kardiyovasküler sistem hastalıkları geliştirme riskini azaltmanıza olanak tanır.

Yüzmenin kadınlar için faydaları

XXI yüzyılın acil sorunlarından biri aşırı kilo ile ilişkilidir. Yüzme vücudu tonlandırır ve selülitten kurtulur. Yüzme ruh halini iyileştirir. Sağlam uyku ve sağlıklı bir sinir sistemi. Metabolizma hızlanır. Geri kurtarma. Yüzme bağışıklığı artırır.

Yüzme özellikle erkekler için yararlıdır, çünkü doğrudan kan dolaşımını iyileştirir, prostat önlenmesidir. Fiziksel durumla ilgili birçok avantaja ek olarak, yüzmede psikolojik avantajlar da vardır.

Yüzme çocuklara şunları sağlar:

Sertleşme, soğuk algınlığı ve diğer hastalıkların önlenmesi, bağışıklığın güçlendirilmesi. Doğru duruşun oluşumu. Metabolizmanın, uykunun, iştahın iyileştirilmesi.

 

75 kg ağırlığındaki ortalama bir kişi sakin bir tempoda yüzerken saatte yaklaşık 500 kalori yakar ve 90 kg ağırlığındaki bir kişi 630’dan fazla kalori yakar. Yani ne kadar ağır olursanız, sonucu o kadar hızlı fark edersiniz!

 

Unutmayalım ki,

gücün ve mutluluğun temeli sağlıktır!

 

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.