BİLECİK – BHA
Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan “İleri Prototip İstasyonu için Teknik Destek Projesi” (APS) kapsamında İnovasyon Fabrikası (IF) Bilecik Bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen toplantıya; Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ergün, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Rektör Yardımcısı Onur Kaya, Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Öğretim Üyesi ve Sivil Havacılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hikmet Karakoç, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ve Start Up’lar katılım sağladı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Ticaret ve Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ergün, “Bugün çok heyecanlıyız. İnşallah bir başlangıç olacak. Eskişehir Teknik Üniversitemizin öncülüğünde İnovasyon Fabrikamızın temsilcileriyle birlikte güzel bir program yapacağız inşallah. Bu bir başlangıç olur devamı gelir inşallah diyorum.” İfadelerine yer verdi.
İnovasyon Fabrikası ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Onur Kaya şunları aktardı:
“Bugün sizlere birazcık Eskişehir Teknik Üniversitesi Bünyesinde Avrupa Birliği Desteği ile kurmuş olduğumuz İnovasyon Fabrikamız ile ilgili biraz bilgilendirme, yapabileceğimiz iş birlikleri, sizlere hangi konularda destek olabiliriz bunlarla ilgili biraz konuşmak üzere bugünkü programı planladık. Umarım Bilecik sanayimiz ve ülkemiz için faydalı sonuçları olacak.
İnovasyon Fabrikamız Avrupa Birliği’nin mali yardım programı kapsamında desteklenen Avrupa Birliği fonları ile kurulan bir merkez. Bu merkezin temel hedefi: sanayicilerimiz. Sanayicilerimizin AR-GE merkezi olarak kullanacağız biz burayı aha çok. Ürün geliştirme, prototipteleme, üniversite-sanayi işbirliği geliştirmek. Biraz bu konuda eksik kalıyoruz ama İnovasyon Fabrikamız ile bunu daha somut hale getirmek istiyoruz.”
Eskişehir Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Proje Operasyon Koordinasyon Birimi Direktörü Prof.Dr. Hikmet Karakoç ise, “İnovasyon Fabrikası’na ilişkin tanıtım bilgilendirmesi yaparken, “Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından finansa ediliyor.” dedi.
Karakoç ayrıca fabrikadaki cihazlar hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.
Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya Osmanlı Devleti’nin kuruluş toprakları Bilecik’te yapılan bu toplantının önemine dikkat çekti. Kızılkaya toplantının önümüzdeki sürece ışık tutacağını söylediği konuşmasında şunları aktardı:
“Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya’da toplantıda yaptığı konuşmada, “Böyle bir programda, böyle bir bilgilendirme serisinin ilk bölümünün burada, Bilecik’te icra edilmesi oldukça kıymetli. Gönül istedi ki, çok daha fazla sanayicimizin bu toplantıya katılması. Ama bazen nitelik niceliğinde önüne geçer. Dolayısıyla buradaki katılımcıların bu bilgilendirmeden en üstü düzeyde istifade etmesini canı yürekten diliyorum.
Tabi, atalarımızın bir sözü var, “Pekmeziniz pekmez olsun, seneği Bağdat’tan gelir” diye. Sizin güzel bir fikriniz varsa ve iyi bir projeniz varsa gerçekten günümüzde çağımızda destek bulmak için birçok imkan var. Bu imkanlardan birisi de Eskişehir Teknik Üniversitemizin bir bölgesinde kurduğu bir İnovasyon Fabrikasının gayretleridir.
Bilecik biliyorsunuz tarih boyunca Start Up’ların en kutsalını, en güzelini icra etmiş bir mekandır. Osmanlı Devleti tarihsel olarak baktığımızda burada gerçekten diğer beylikler dönemlerine baktığımızda diğer beyliklerden farklı olarak farklı bir start-up geleneği buradan başlamış. Diğer beyliklerden farklı olarak fetih hareketi ile büyümeye, gelişmeye ve bir medeniyeti yükseltme çabasının içerisine girmiştir. Yine Osmanlı Devleti’nin kodları bu topraklarda yazılmıştır. Bu kodları Şeyh Edebali’nin Osman Beye, Osman Beyin Orhan Gazi’ye. Ertuğrul Gazi ile Edebali arasındaki ilişkilerine Ertuğrul Gazi’nin yine Osman Bey’e çeşitli nasihatleri, tarihi belgelerde biz bu kodları görüyoruz.
Osmanlı Devleti’nin bu kodları takip edildiği müddetçe Osmanlı Devleti hep yükselerek büyümüz ama zaman zaman bu kodlarda bozulmalar oldukça da maalesef tarihi süreçte duraklama ve ondan sonra da gerileme döneme başlamıştır hepimizin bildiği gibi. Dolayısıyla Bilecik’te böyle bir çalışmanın yapılmış olması tarihsel anlamda çok kıymetli buluyorum. Önümüzdeki döneme önemli bir ışık olacaktır.”
Ardından Özcan Kahramangil tarafından projenin tanıtımı ve KOBİ’ler ve Start-Up’lara sunulan hizmetleri bilgilendirmesi yapıldı.
Verilen aranın ardından devam eden program; Proje Kıdemli Girişimcilik Uzmanı Tamer Öztin, projenin hızlandırması ve sonrası aktiviteleri ile Projenin “Hızlandırma” ve “Kuluçka sonrası” aşamalarında KOBİ ve Start-Up’lara sunulacak Hizmetler hakkında sunum gerçekleştirdi.
İnovasyon Fabrikası IF Müdürü Barış Kök ise fabrikanın makine/cihaz altyapısı ve yetenekleri hakkında konuştu.
Son olarak program, şirketlerle işbirlikleri üzerine birebir görüşmeler ile son buldu.
HABERLER
3 gün önceHABERLER
3 gün önceKÖŞE YAZARLARI
6 gün önceKÖŞE YAZARLARI
11 gün önceKÖŞE YAZARLARI
17 gün önce