DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21262041.44481%
İzmir
30°

AÇIK

05:34

SABAHA KALAN SÜRE

ABD Başkanı Biden, Trump’a karşı münazarada “çuvalladığını” söyledi
167 okunma

ABD Başkanı Biden, Trump’a karşı münazarada “çuvalladığını” söyledi

ABONE OL
06/07/2024 04:00
ABD Başkanı Biden, Trump’a karşı münazarada “çuvalladığını” söyledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – ABD’nin Wisconsin eyaletinde yayın yapan “The Earl Ingram Show” radyo programına konuk olan Biden, 27 Haziran gecesi yapılan canlı yayın münazarasındaki performansını kıymetlendirdi ve adaylıktan çekileceği tarafındaki spekülasyonlara karşılık verdi.

Biden, Trump ile karşılaştığı münazarada berbat performans gösterdiğini kabul ederek, “Berbat bir gece geçirdim. Çuvalladım ve kusur yaptım. Bu yalnızca sahnede 90 dakikalık bir şey, 3,5 yılda ne yaptığıma bakın.” dedi.

Münazaradaki performansı istediği üzere olmasa da yarışı sürdüreceğini aktaran Biden, “Babamdan yere niyet tekrar ayağa kalkmayı öğrendim, seçimi kazanacağız.” diye konuştu.

4 Temmuz Bağımsızlık Günü münasebetiyle askeri işçi ve ailelerini Beyaz Saray’da ağırlayan Biden, buradaki konuşmasında da adaylıktan çekileceği istikametindeki yorumlara “Hiçbir yere gitmiyorum.” diyerek tepki gösterdi.

Demokrat Parti bağışçılarından Biden zıddı reaksiyonlar gelmeye devam ediyor

Demokrat Parti bağışçısı ve Disney Company’nin kurucu ortağı Roy O. Disney’in torunu Abigail Disney, Biden’ın yarıştan çekilmemesi halinde partiye bağışlarını keseceğini açıkladı.

CNBC’ye değerlendirmede bulunan Abigail Disney, kararının saygısızlık olmadığını vurgulayarak, “Şundan eminim: Biden çekilmezse Demokratlar kaybedecek.” tabirini kullandı.

Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in Trump’ı yenebileceğini belirten Disney, “Demokratlar Biden’ın eksikliklerine tahammül ettiklerinin 10’da biri kadar Harris’in noksanlıklarına tahammül ederse bu seçimi farkla kazanabiliriz.” dedi.

Demokrat Parti bağışçılarından ve Netflix’in kurucu ortağı Reed Hastings de New York Times (NYT) gazetesine yaptığı açıklamada, Biden’ın güçlü demokrat başkanlara Trump’ı yenmesi için müsaade vermesi gerektiğini söz ederek, Biden’a başkanlık yarışından çekilmesi davetinde bulunmuştu.

Hastings, büyük bağışçılar ortasında Biden’a kamuoyuna açık olarak başkanlık yarışından çekilmesini söyleyen ilk kişi olmuştu.

ABD Başkanı Biden, Trump ile yaptığı canlı yayın tartışmasında ikinci periyot adaylığında yaşı konusunda duyulan tasaları giderecek performans sergileyememiş, program sonrası ağır tenkitlere maruz kalmıştı.

Demokrat Partili Temsilciler Meclisi üyeleri Raul Grijalva ve Lloyd Doggett, Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesi için davet yapmıştı.

Beyaz Saray ise Lider Biden’ın başkanlık yarışından “kesinlikle” çekilmeyeceğini bildirmişti.

Muhabir: İbrahim Hamdi Hacıcaferoğlu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP