DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21273461.20207%
İzmir
26°

AÇIK

12:58

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Borsa İstanbul’da gong Efor Çay için çaldı
190 okunma

Borsa İstanbul’da gong Efor Çay için çaldı

ABONE OL
06/07/2024 14:40
Borsa İstanbul’da gong Efor Çay için çaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – 52 farklı eser çeşidini tüketiciyle buluşturan Efor Çay, talep toplama sürecinde kişisel yatırımcılardan 1,01 kat, kurumsal yatırımcılardan 1,80 kat talep geldi. Toplamda 540 bin 576 yatırımcıya dağıtım yapılırken, hisse başına 14,50 lira sabit fiyatla, talep toplama usulüyle gerçekleşen Efor Çay’ın halka arzında halka arz büyüklüğü 1 milyar 305 milyon lira olarak gerçekleşti. Şirket payları bugün prestijiyle Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da, #EFORC koduyla süreç görmeye başladı.

Borsa İstanbul’da düzenlenen gong merasimine, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Efor Çay Yönetim Kurulu Lideri İbrahim Akkuş, Efor Çay Yönetim Kurulu Lider Yardımcısı Muhammet Akkuş, Efor Çay Küme CFO’su Selin Uras, Efor Çay Genel Müdürü Ediz Kaboğlu, Halk Yatırım Genel Müdürü Bülent Sezgin, İntegral Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Taşdoğan ve Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın ile çok sayıda davetlinin iştirakiyle gerçekleşti.

Ergun, merasimde yaptığı konuşmada, “Efor Çay, ülkemizin ve kültürümüzün en kıymetli eserlerinden biri olan çayı, dünya geneline ihraç eden pahalı bir şirketimizdir. Efor Çay, birebir vakitte ülkemizin en büyük 1000 sanayi şirketinden biridir. Ülkemizin en büyük 1000 sanayi şirketi başta olmak üzere, tüm sanayicilerimizi, büyümelerinin finansmanını sağlamak üzere halka açılmaya davet ediyoruz. Böylelikle sanayicilerimiz, borsamızda süreç görmeye başlayarak, bir yandan finansman imkanına kavuşurken, öbür yandan da kurumsallaşma yolunda değerli bir adım da atmış olacaklardır. Bunu ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için çok değerli buluyoruz.” diye konuştu.

Ergun, Borsa İstanbul olarak, ülkenin büyümesinin temel dinamosu olan, yatırım, üretim ve ihracat yapan, istihdam oluşturan şirketlerin yanında olduklarını belirtti.

AR-GE çalışmaları devam edecek

Efor Çay Yönetim Kurulu Lideri İbrahim Akkuş ise 2005’te paketleme tesisiyle başlayan çay seyahatlerinde Türkiye’nin en büyük çay üreticilerinden biri ve İSO Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan marka haline geldiklerini anlattı.

Topraktan bardağa kadar tüm süreci sıkı bir biçimde takip edip “çayda kaliteden ödün vermeme” prensibiyle hareket ettiklerini söz eden Akkuş, şu açıklamada bulundu:

“Toplam 49 bin metrekarelik 4 tesisimizle Türkiye’nin çay gereksiniminin yüzde 10’unu karşılıyoruz. Efor Çay olarak halka arzımızla birlikte sürdürülebilir, yenilikçi büyümemizi devam ettirerek kesimimizdeki hissemizi ve yatırımlarımızı artırmaya odaklanacağız. Türkiye’nin kesiminde değerli bir aktörü olan Efor Çay olarak yüz binlerce yeni ortağımızdan aldığımız dayanakla, varlığımızı daha da güçlendirmeyi ve şirketimizi tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu süreçte tüm şeffaflığımızla kurumsal, halka açık bir marka olarak büyümemizi sürdürüp üretim kapasitemizi artırarak ve portföyümüze yenilikçi eserler ekleyecek AR-GE çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Muhabir: Aylin Rana Aydin Kuş

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP