DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21314391.48242%
İzmir
26°

AÇIK

16:11

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Lucescu’ya nazaran EURO 2024’te sürprizi Türkiye ve İsviçre yapacak
290 okunma

Lucescu’ya nazaran EURO 2024’te sürprizi Türkiye ve İsviçre yapacak

ABONE OL
06/07/2024 18:20
Lucescu’ya nazaran EURO 2024’te sürprizi Türkiye ve İsviçre yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANTALYA (AA) – Romanya’nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan elenmesiyle Almanya’dan Bükreş’e dönen Lucescu, AA’ya telefonla yaptığı açıklamada, Türkiye’nin İsviçre ile turnuvanın en düzgün çıkış yapan kadrosu olduğunu söz etti.

Şampiyonada Doğu Avrupa’yı temsil eden tek grubun Türkiye olduğunu belirten 78 yaşındaki deneyimli teknik adam, “Balkanlardan bir sürpriz çıkmadı. Romanya, zayıf kaldı ve elendi. Romanya son maçında Hollanda’ya karşı makûs oynadı. Evvelki çabalarını beğendim ancak son müsabakada çok kusur yaptılar.” dedi.

EURO 2024’te büyük grupların bir kazaya uğramadan yoluna devam ettiğini anımsatan Lucescu, “İngiltere, İspanya, Almanya, Fransa, Portekiz ve Hollanda devam ediyor, yalnızca devlerden İtalya turnuvaya veda etti. Çok büyük bir sürprizin yaşandığın bir turnuva değil. Doğal Türkiye ve İsviçre hariç. Bu iki ülkenin turnuvada isminden kelam ettireceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

“Türk futbolcular alanda hem savaşıyor, hem de çok zekice oynuyor”

A Ulusal Futbol Kadrosu’nun turnuvada başarılı bir oyun ortaya koyduğunu söz eden Lucescu, Türk futbolunun yine yükselişe geçtiğini bildirdi.

A Ulusal Futbol Kadrosu’nun maçlarını izlerken keyif aldığını söyleyen Lucescu, “Türk futbolcular alanda hem savaşıyor, hem de çok zekice oynuyor. Yalnızca defans ve hamlede değil, teknik seviyede de ulusal ekip çok düzgün.” değerlendirmesinde bulundu.

“Arda ve Kenan, Türk Ulusal Ekibi’nin geleceği”

Milli gruptaki gençleştirme hareketini kendisinin başlattığını ve bunun meyvelerinin artık alındığını söz eden Lucescu, şunları söyledi:

“Türk Ulusal Ekibi’nde hala benim izlerim duruyor. Benim kazandırdığım 5-6 oyuncu şu anda ulusal grupta oynuyor. Bundan büyük gurur duyuyorum. Merih Demiral da bunlardan birisi. Avusturya karşısındaki attığı golleri görünce çok sevindim. Merih Demiral’ın yanından Kaan Ayhan, İrfan Can Kahveci, Mert Müldür…Türkiye’nin Hollanda’yı yenip yarı finale ulaşacağını düşünüyorum. Benim iddiam Türk Ulusal Ekibi en azından yarı final oynar.”

Real Madrid’de forma giyen Arda Güler’in de performansını beğendiğini tabir eden Lucescu, “Arda ve Kenan, Türk Ulusal Grubu’nun geleceği. On yıl sonrasında ulusal ekibin belkemiği onlar olacak.” dedi

“Mert Günok düzgün bir kaleci olduğunu ispatladı”

Milli ekibin kalecisi Mert Günok’un yaptığı kurtarışlarla ay-yıldızlı grubun muvaffakiyetinde hisse sahibi olduğuna işaret eden Lucescu, “Mert inanılmaz kurtarışlar yapıyor. Yeterli bir kaleci olduğunu ispatladı. 78 yaşındayım ve Mert bence Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde en unutulmaz kurtarışı yapan kaleci oldu.” sözlerini kullandı.

A Ulusal Futbol Grubu’nda Ağustos 2017’de vazifeye başlayan Lucescu, Şubat 2019’da misyonundan ayrılmıştı.

Muhabir: Yasin Tuncer

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP