DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 2118606-0.74448%
İzmir
30°

AZ BULUTLU

05:35

SABAHA KALAN SÜRE

ULAK Haberleşme ile Düzce Üniversitesinden “haberleşme teknolojileri” için işbirliği
168 okunma

ULAK Haberleşme ile Düzce Üniversitesinden “haberleşme teknolojileri” için işbirliği

ABONE OL
07/07/2024 13:00
ULAK Haberleşme ile Düzce Üniversitesinden “haberleşme teknolojileri” için işbirliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – AA muhabirinin, ULAK Haberleşme AŞ’den aldığı bilgiye nazaran, haberleşme teknolojileri alanında öncü çalışmalarıyla ülkenin her köşesinde yerli ve ulusal tahlillerini konumlandıran şirket, Düzce Üniversitesi ile “gelecek kuşak haberleşme teknolojileri”nin geliştirilmesi maksadıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Haberleşme teknolojileri alanında sanayi-akademi işbirliğinin güçlendirilmesi ile bilimsel araştırmaların geliştirilmesi hedefleniyor. Akademik işbirlikleri sayesinde, inovasyon ve yerli tahliller konusunda ülkedeki çalışmaların daha ileriye taşınması öngörülüyor.

Eğitimsel, bilimsel ve teknolojik olarak öğretim elemanları, araştırmacılar ve öğrenciler ortasında irtibat kurulacak işbirliğinin, her iki kurumun geleceğe yönelik vizyonu ve inovasyon odaklı çalışmaları birleştirerek, haberleşme teknolojileri ekosisteminde kıymetli tesir yaratması bekleniyor.

ULAK Haberleşme ve Düzce Üniversitesi kelam konusu işbirliğiyle, karşılıklı eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlayabilecek. Bu hizmetler, haberleşme teknolojileri alanında bilgi ve tecrübe paylaşımını teşvik edecek.

İki kurum akademik, bilimsel ve teknolojik açıdan ortak çalışmalar yürütecek, yenilikçi tahliller üretmeye ve daldaki gelişmeleri hızlandırmaya katkıda bulunacak. Birebir vakitte öğretim elemanları, araştırmacılar ve öğrenciler ortasında bilgi alışverişi ve ortak projelere yönelik çalışmalar teşvik edilecek. Böylelikle genç yeteneklerin gelişimi desteklenecek ve akademik çalışmalar sürat kazanacak.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı ve ULAK Haberleşme AŞ Yönetim Kurulu Lideri Dr. Celal Sami Tüfekci, ULAK Haberleşme AŞ Genel Müdürü Dr. Ruşen Kömürcü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve akademisyenlerin katıldığı işbirliği protokolün imzalanmasının akabinde geleceğe dair beklentiler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Muhabir: Arife Yıldız Ünal

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP