DOLAR 33,0854 0.27%
EURO 36,0899 0.24%
ALTIN 2.587,140,69
BITCOIN 20876790.22544%
İzmir
33°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

ABD lider adayı Trump, seçim mitingde sağ kulağından yaralandı
133 okunma

ABD lider adayı Trump, seçim mitingde sağ kulağından yaralandı

ABONE OL
14/07/2024 23:23
ABD lider adayı Trump, seçim mitingde sağ kulağından yaralandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

NEW YORK (AA) – Toplumsal medyada paylaşılan imajlarda, Trump, eyaletin Butler kentinde kürsüde konuşurken, yaklaşık 7 el silah sesine misal patlama duyuldu.

İlk patlamanın akabinde Trump’ın kürsüde sağ kulağını tuttuğu görüldü. Patlamalar devam ederken, muhafazalar kürsüye atlayarak, Trump’ın etrafını sardı.

Patlamalar, mitinge katılan vatandaşlar ortasında da paniğe neden oldu. Trump’ın, müdafaalar kendini kürsüden indirmeden evvel sağ yanağında kanlar akarken, yumruğunu havaya kaldırdığı görüldü.

Miting alanında panik devam ederken, müdafaalar, Trump’ı acil olarak zırhlı aracına götürdü.

Donald Trump, olaydan sonra yaptığı birinci açıklamada, “İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum.” sözünü paylaştı.

Trump’ın sözcüsü: Trump’ın durumu iyi

Trump’ın sözcüsü: “Trump, bu iğrenç aksiyon sırasında süratli davranan müdafaalara ve birinci müdahale gruplarına teşekkür ediyor. Durumu âlâ ve mahallî bir tıbbi tesiste denetim ediliyor.”

Trump’a yönelik bir suikast teşebbüsü olup olmadığıyla ilgili incelemeler sürüyor.

ABD Bâtın Servisi: Eski ABD Başkanı Trump güvende ve muhafaza altında

ABD Saklı Servisi, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Pensilvanya’daki seçim kampanyasında yaşadığı olaydan sonra müdafaa altına alındığını ve inançta olduğunu bildirdi.

ABD Bâtın Servis Sözcüsü Anthony Guglielmi, X toplumsal medya hesabından, bir ileti paylaştı.

Trump’ın, Pensilvanya’da düzenlediği seçim kampanyası sırasında “bir olay gerçekleştiğini” aktaran Guglielmi, “Gizli Servis, eski Başkanı koruma altına almıştır ve kendisi inançtadır.” bilgisini verdi.

Guglielmi, “Bu artık Saklı Servis’in yürüttüğü bir soruşturmadır, bilgi olması halinde paylaşılacaktır.” tabirini kullandı.

Sözcüsü, Trump’ın durumunun âlâ olduğunu ve lokal bir tıbbi tesiste denetim edildiğini söyledi

ABD’de, Cumhuriyetçi lider adayı Donald Trump’ın sözcüsü Steven Cheung, Pensilvanya’daki seçim kampanyası sırasında yaşanan olay hakkında, Trump için “Durumu düzgün ve lokal bir tıbbi tesiste denetim ediliyor.” dedi.

Cheung, seçim mitingi sırasında yaşanan olay hakkında açıklama yaptı.

Sözcü Cheung, “Başkan Trump, bu iğrenç aksiyon sırasında süratli davranan muhafazalara ve birinci müdahale gruplarına teşekkür ediyor. Durumu güzel ve lokal bir tıbbi tesiste denetim ediliyor. Daha fazla detay gelecek.” sözünü paylaştı.

Ateş eden kişi ve olay yerinde bulunan bir kişi öldü

Butler Bölge Başsavcısı Goldinger, Trump’ın seçim kampanyası sırasında meydana gelen hücumda, ateş eden kişinin ve olay yerinde bulunan bir kişinin öldüğünü bildirdi.

Eski ABD Başkanı Trump’ın, Pensilvanya’da düzenlediği seçim kampanyası sırasında silah sesleri duyulmuş, Trump süratlice kürsüden uzaklaştırılmıştı.

Muhabir: İslam Yanlışsız, Şerife Çetin

En az 10 karakter gerekli