DOLAR 33,0955 0.2%
EURO 36,2364 0.5%
ALTIN 2.627,130,22
BITCOIN 21467071.35661%
İzmir
37°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Manisa’nın Soma ilçesindeki orman yangını kısmen denetim altında
90 okunma

Manisa’nın Soma ilçesindeki orman yangını kısmen denetim altında

ABONE OL
17/07/2024 11:00
Manisa’nın Soma ilçesindeki orman yangını kısmen denetim altında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

MANISA (AA) – Manisa Valisi Enver Ünlü, yaptığı açıklamada gece uzunluğu müdahale edilen ve havanın aydınlanmasıyla grup sayısı artırılan yangının kısmen denetim altına alındığını açıkladı.

Yangını söndürmek için gayret gösteren tüm takımlara teşekkür eden Ünlü, “Soma Deniş Mahallesi’nde meydana gelen orman yangını bugün saat 11.00 itibariyle kısmen denetim altına alınmış olup soğutma çalışmaları başlatılmıştır. Bölgede 1 helikopter önlem gayeli uçuş yapmaya devam etmektedir.” tabirlerini kullandı.

Rüzgar tesirini sürdürüyor

Başlamasından itibaren 16 hava aracı, 122 kara aracı ve 334 işçi ile yapılan müdahaleyle alevlerin yayılımının durdurulduğu lakin bölgede rüzgarın tesirini sürdürmesi nedeniyle çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Tedbir emelli boşaltılan Monopolü Işıklar ve Bayat mahalleleri sakinleri ise konutlarına geçebilmek için yangının büsbütün denetim altına alınmasını bekliyor.

Soma Kaymakamı Fatih Akkaya da AA muhabirine tehlikenin sona erdiğini belirterek, akşama kadar önlemi elden bırakmadan çalışmalara devam edeceklerini, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Deniş Mahallesi’ndeki ormanlık alanda dün öğlen saatlerinde yangın çıkmış, rüzgarın tesiriyle yayılan yangına kara ve havadan çok sayıda destek takım yönlendirilmiş, İnhisarı Işıklar ve Bayat mahalleleri tahliye edilmişti.

Muhabir: Soner Övümlü,Fırat Özdemir

En az 10 karakter gerekli