DOLAR 33,1109 0.09%
EURO 36,3158 0.24%
ALTIN 2.615,360,06
BITCOIN 2126674-0.67324%
İzmir
39°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kamuda tasarruf önlemlerine ait düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Heyeti’nde
97 okunma

Kamuda tasarruf önlemlerine ait düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Heyeti’nde

ABONE OL
17/07/2024 22:20
Kamuda tasarruf önlemlerine ait düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM Genel Heyeti’nde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

TBMM (AA) – TBMM Genel Konseyi’nde kamuda tasarruf önlemlerine ait düzenlemeler içeren Kimi Kanun ve Kanun Kararında Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşüldü.

Teklifin tümü üzerinde konuşan Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, vatandaşların derin ekonomik krizle uzun müddettir çaba ettiğini, bu nedenle milletin Meclis’in tasarruf ile ilgili nasıl bir kanun çıkaracağını merak ettiğini kaydetti.

Vatandaşın en fazla yoksulluk ve pahalılıktan şikayet ettiğini lisana getiren Temurci, “Kanun teklifinin münasebetinde kamuda azami bir tasarruftan, tasarrufların artırılmasından bahsediliyor. Pekala 31 husustan oluşan teklif içinde tasarrufla ilgili olarak kaç unsur var? Tam tamına iki buçuk unsur var. Bir tasarruf kanun teklifi görüşüyoruz fakat içinde tasarruf unsurlarından tasarruf edilmiş bir kanun teklifi var. Bu husus nitekim bir ironi değil, üzerinde daima birlikte düşünmemiz gereken bir mesele.” dedi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta ise kanun teklifini eleştirerek, “Teklifte, tasarruf ile ilgili unsur aradık lakin bir şey göremedik. Tasarrufla ilgili bir şey gösterin, milleti kandırmaya gerek yok. Teklifle kamuda ikinci maaş kaldırılmıyor, tam bilakis bu durum tüzel hale getiriliyor. Bu teklif 10 maaşa onay veren bir kanun teklifidir. Bunu bize kabul ettiremeye çalışıyorsunuz.” tabirlerini kullandı.

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ismiyle bir program açıklandığını anımsattı.

Teklifle ilgili bilgiler paylaşan Kalaycı, şöyle konuştu:

“Teklifle; kamuda yeni araç satın alınmaması ve kiralama yapılmaması, gereksinim fazlası ve ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtların tasfiyesi, işçi servis hizmetinin toplu taşıma olan yerlerde kaldırılması, yeni hizmet binası alımı ve imalinin durdurulması, yeni bina kiralanmaması, mevcut kiralamaların bir takvimle sonlandırılması, yeni işçi istihdamının emekli olanlarla sınırlandırılması, yönetim kurulu fiyatlarına hudut getirilmesi, temsil ve tanıtma ödeneklerinde yüzde 25 kesinti yapılması üzere kıymetli önlemler öngörülüyor.”

TBMM Başkanvekili Karaca rahatsızlandı

Kalaycı’nın konuşması sırasında TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, rahatsızlandı. Kavas’ın kürsüye gelerek Karaca’nın rahatsızlandığını söylemesi üzerine Kalaycı, konuşmasını yarıda kesti. Daha sonra Karaca, birleşime 10 dakika orta verdi.

Verilen ortanın akabinde Karaca, Meclis Birinci Yardım Merkezi’ne götürülürken, birtakım CHP’li milletvekillerinin yanı sıra AK Parti Küme Lideri Abdullah Güler de Birinci Yardım Merkezi’ne gelerek Karaca’yı ziyaret etti.

Daha sonra tekrar Genel Şura salonuna gelen Karaca, kurulun yerinde olmaması üzerine, birleşimi yarın saat 14.00’te toplanmak üzere kapattı.

Muhabir: Adem Balta,Aykut Yılmaz

En az 10 karakter gerekli