DOLAR 33,0603 -0.06%
EURO 36,0273 -0.38%
ALTIN 2.558,17-1,63
BITCOIN 2120480-1.31324%
İzmir
40°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

TSK’dan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılına özel geçit merasimi
60 okunma

TSK’dan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılına özel geçit merasimi

ABONE OL
19/07/2024 11:40
TSK’dan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılına özel geçit merasimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye nazaran, 20 Temmuz 1974’te gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümü kapsamında, TSK tarafından resmi merasimler, anma yürüyüşleri ve şehitlik ziyaretlerinin yer aldığı birçok aktiflik düzenlenecek.

Etkinliklerde, TCG Anadolu gemisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) liman ziyareti yapacak ve 50. yıl anısına 50 gemi ile denizde geçit merasimi icra edilecek. Geçit merasiminde 2 Bayraktar AKINCI TİHA ile 4 F-16 savaş uçağı da yer alacak.

Türk Yıldızları Akrobasi Timi gösterisinin yanı sıra etkinliklerde, 50 pare top atışı, bando ve mehteran birliği ile ünlü sanatkarların iştirakiyle konserler, Memnun Barış Harekatı Semineri, konferansı, sempozyumu, makale müsabakası, spor karşılaşmaları, ağaç dikimi, belgesel ve sinema gösterimleri ve kardeş ülke aktiflikleri başta olmak üzere birçok manalı ve özel faaliyet gerçekleştirilecek. ​Ayrıca, 50’nci yıla özel anı pulu ve madeni para basımı yapılacak.

AKINCI TİHA’lar KKTC’de

Baykar tarafından ulusal ve özgün olarak geliştirilen 2 Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), kutlama programına katılmak üzere tarihi bir uçuşa imza attı.

AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nden havalanan 2 Bayraktar AKINCI TİHA, yaklaşık 3 saatlik uçuş sonrasında KKTC Geçitkale Havalimanı’na muvaffakiyetle iniş gerçekleştirdi. Ortalama 29 bin feet irtifadan seyreden Bayraktar AKINCI TİHA’lar, gökyüzünde 1022 kilometre uzaklık katetti. Ulusal TİHA’lar KKTC’deki 50. yıl programı kapsamında düzenlenecek kutlamalarda şov uçuşları yapacak.

Baykar Yönetim Kurulu Lideri Selçuk Bayraktar’dan ‘Yuvamızdayız’ paylaşımıMilli mühimmatlarla caydırıcılığı arttı

45 bin 118 feet ile ulusal havacılık irtifa rekoruna sahip olan Bayraktar AKINCI, 2022 yılında yapılan TEKNOFEST Azerbaycan’a katılmak için 3 ülkeyi geçerek Bakü’ye gitmişti. Bu uçuş için Tekirdağ-Çorlu’dan havalanan TİHA, Türkiye, Gürcistan ve Azerbaycan’ı bir uçtan bir uca katetmişti. AKINCI, ayrıyeten 2022 ve 2024 yıllarında Efes Tatbikatı kapsamında Batman’dan kalkarak İzmir’deki gayeleri muvaffakiyetle vurmuştu.

Bayraktar AKINCI TİHA’ya bugüne kadar çok sayıda ulusal mühimmat entegre edilerek caydırıcılık gücü artırıldı.

AKINCI, 60 bin uçuş saatini muvaffakiyetle tamamlayarak Türk havacılık tarihinde değerli bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

Dünyanın en büyük silahlı insansız hava aracı (SİHA) ihracatçısı olan Baykar’ın imzalanan kontratlarının yüzde 97,5’i ihracat kaynaklı gerçekleşti. Baykar, halihazırda 9’u Bayraktar AKINCI TİHA’ya yönelik olmak üzere toplamda 34 ülkeyle ihracat muahedesi imzaladı.

Muhabir: Göksel Yıldırım,Utku Şimşek

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.