DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN 22015823.67399%
İzmir
35°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Dünya genelinde hava yolu şirketleri ve bankalar dahil birçok sistemde teknik aksaklık yaşanıyor
62 okunma

Dünya genelinde hava yolu şirketleri ve bankalar dahil birçok sistemde teknik aksaklık yaşanıyor

ABONE OL
20/07/2024 03:40
Dünya genelinde hava yolu şirketleri ve bankalar dahil birçok sistemde teknik aksaklık yaşanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA/LONDRA (AA) – Microsoft’a siber güvenlik yazılımı sağlayan CrowdStrike’in sistemlerindeki aksaklık sonrası dünya çapında işletmeleri etkileyen büyük bir kesinti yaşanıyor.

CrowdStrike, dünya çapında yaşanan teknik aksaklıklara neden olan sorunu tespit ettiklerini ve kullanıcılara sorunun tahlili için “geçici” bir tahlil geliştirdiklerini duyurdu.

ABD’li teknoloji şirketi Microsoft’tan yapılan açıklamada, Microsoft 365 sistemindeki çeşitli uygulamaları etkileyen teknik sorunun araştırıldığı kaydedildi.

ABD merkezli hava yolu şirketi Frontiers tarafından yapılan yazılı açıklamada da şirketin sistemlerinde Microsoft kaynaklı teknik sıkıntıların yaşandığı ve başka şirketlerin de bu sıkıntıdan etkilendiği belirtilerek, sistemlerin kademeli bir formda tekrar olağana döndürülmeye başlandığı bildirildi.

Londra Borsası’nın (LSEG) açıklamasına nazaran, LSEG’in haber ve data platformunda, dünya çapında kullanıcı erişimini etkileyen bir kesinti yaşandı.

Asya ticaret seansı sırasında LSEG, haberlerin platformda yayınlanması engelleyen global bir teknik meseleyle karşılaştı.

Sky News Yönetim Kurulu Lideri David Rhodes de toplumsal medya sitesi X üzerinden yaptığı açıklamada, “Sky News, bu sabah canlı yayın yapamadı ve şu anda izleyicilere kesintiden ötürü özürlerimizi iletiyoruz.” sözünü kullandı.

Öte yandan, basına yansıyan haberlerde, ABD’deki çok sayıdaki havalimanının yanı sıra Almanya, İspanya ve Avustralya’daki havalimanlarında yaşanan teknik aksaklıklardan dolayı çok sayıda uçuşun yapılamadığı bildirildi.

Berlin Brandenburg Havalimanı’ndaki tüm uçuşlar durduruldu. Alınan bilgiye nazaran, Berlin varışlı halihazırdaki uçuşlar farklı havalimanlarına yönlendiriliyor.

Avustralya’nın çeşitli eyaletlerinde de bankalar ve havacılık sistemlerinin de dahil olduğu kurum ve kuruluşların işletim sistemlerini etkileyen bir kesinti ortaya çıktığı belirtildi.

Muhabir: Irmak Akcan,Nuran Erkul Kaya,Emre Gürkan Abay

En az 10 karakter gerekli