DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN 21976673.63466%
İzmir
37°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Bakan Uraloğlu’ndan küresel iletişim kesintisine ait açıklama: Aksaklığın kıymetli kısmını atlattık
99 okunma

Bakan Uraloğlu’ndan küresel iletişim kesintisine ait açıklama: Aksaklığın kıymetli kısmını atlattık

ABONE OL
20/07/2024 09:40
Bakan Uraloğlu’ndan küresel iletişim kesintisine ait açıklama: Aksaklığın kıymetli kısmını atlattık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

TEKIRDAĞ (AA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesindeki Ulusal Deniz Emniyeti Başkanlığında yaptığı basın toplantısında, Windows işletim sistemi kullanan sistemlerde, aygıtlarda yaşanan kesintiye dair yapılan incelemede yaşanan aksaklığın siber kaynaklı olmadığını tespit ettiklerini bildirdi.

  • Dünya genelinde hava yolu şirketleri ve bankalar dahil birçok sistemde teknik aksaklık yaşanıyor

Söz konusu kesintinin CrowdStrike eserini kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiğinin tespit edildiğini aktaran Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Çözüm teklifleri SOME Bağlantı Platformu üzerinden tüm SOME’lerimizle paylaşılmıştır. SOME’lerimiz nelerdir, bizim siber olaylara müdahale gruplarının uyumu ve onların katılımcılarıdır. Ülkemizin siber hudutlarını korumak için yerli ve ulusal eserlerimizle 7 gün 24 saat aralıksız çalışmaları takip ediyoruz. Bu manada bu ziyana uğrayan ya da etkilenen sistemlerle ilgili olarak kurumlarla çabucak irtibata geçtik. Kimi kurumlarımızda çabucak müdahaleyle birlikte buradaki aksaklığın değerli bir kısmını atlattığımızı söyleyebilirim. Zannediyorum birkaç saat içerisinde sistem artık vatandaşı etkileyen durumdan çıkarılmış olur.”

Bunun tekrar etmemesi için gereken tedbirleri arkadaşlarımızla planladık. İlgili kurumlarımızla özel kesim ve kamu ile irtibat halindeyiz. İnşallah sistemi bir an evvel işler hale getirerek bunu da ortadan kaldırmış olacağız. Bunun bilhassa altını çizmek istiyorum; bir siber hücum kelam konusu değildir.”

Muhabir: Mert Davut

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.