DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN 2206406-1.07349%
İzmir
40°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Gazze’deki Aksa Şehitleri Hastanesi: Yakıt ve tıbbi materyal kıtlığı yaralıların hayatını tehdit ediyor
100 okunma

Gazze’deki Aksa Şehitleri Hastanesi: Yakıt ve tıbbi materyal kıtlığı yaralıların hayatını tehdit ediyor

ABONE OL
21/07/2024 18:20
Gazze’deki Aksa Şehitleri Hastanesi: Yakıt ve tıbbi materyal kıtlığı yaralıların hayatını tehdit ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

GAZZE (AA) – Hastane Sözcüsü Halil ed-Dakran, AA’ya yaptığı açıklamada, önemli boyuta ulaşan tıbbi materyal, ilaç ve yakıt düşüncesi yüzünden ameliyatların durma noktasına geldiğini belirtti.

Dakran, ameliyathanelerin kapanmasının hastanedeki yüzlerce yaralı ve hasta için “ölüm cezası” manasına geldiğini belirterek, hastanede ameliyat olması gereken çok sayıda yaralının bulunduğunu kaydetti.

“Hastanede zati kâfi ameliyathanenin olmaması, anestezi materyalleri, gerekli tıbbi alet ve gerecin bulunmaması yüzünden ameliyat yapamıyoruz. Ameliyatlar durursa çok sayıda enfekte insan ölecektir.” diye konuşan Dakran, son periyotta hastanede bu sebeplerden ötürü hayatını kaybedenlerin olduğunu söz etti.

Hastanenin halihazırda hastaları ve yaralıları resepsiyon ve acil servis girişinde kabul etmek zorunda kaldığını vurgulayan Dakran, şu sözleri kullandı:

“Yatak yetersizliğinden ötürü yaralı ve hastalara kâfi ve gerekli sıhhat hizmetini veremiyoruz. Hastanenin resepsiyonu ve acil servisi büsbütün yaralılarla dolu. Hasta ve yaralı sayısı hastane kapasitesinin 4 katından fazla.”

Hastaneye elektrik sağlayan jeneratörlerin yakıt kıtlığı nedeniyle her an hizmet dışı kalabileceği ikazında bulunan Dakran, bunun ağır bakım ünitesindeki hastaların hayatı için önemli bir tehlike arz ettiğini vurguladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yaklaşık 10 aydır aralıksız formda düzenlediği ataklarda çok sayıda insanın öldüğüne ve yaralandığına işaret eden Dakran, hastane şartlarının ve sıhhat çalışanlarının son derece güç koşullarda hizmet vermeye çalıştığının altını çizdi.

Dakran, memleketler arası topluma ve insani kuruluşlara, “Hasta ve yaralıların hayatını kurtarmak için hastanelere kâfi ölçüde yakıt ve tıbbi gereç sağlamak, hizmet dışı kalan hastaneleri yine faaliyete geçirmek ve sıhhat çalışanlarının üzerindeki baskıyı hafifletmek” için acil müdahale davetinde bulundu.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği ataklarda en az 16 bin 172’si çocuk, 10 bin 798’si bayan olmak üzere 38 bin 9198 Filistinli öldü, 89 bin 622 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce meyyit olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları amaç alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Muhabir: Hosni Nedim,Ekrem Biçeroğlu

En az 10 karakter gerekli