DOLAR 33,1612 0.03%
EURO 36,1290 0.35%
ALTIN 2.560,590,39
BITCOIN 22492631.59115%
İzmir
40°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Husiler: İsrail’in güneyinde Kızıldeniz kıyısındaki Eylat kentini gaye aldık
74 okunma

Husiler: İsrail’in güneyinde Kızıldeniz kıyısındaki Eylat kentini gaye aldık

ABONE OL
21/07/2024 21:20
Husiler: İsrail’in güneyinde Kızıldeniz kıyısındaki Eylat kentini gaye aldık
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

SANA (AA) – Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, X toplumsal medya platformundan yaptığı açıklamada, “Yemen Deniz Kuvvetleri (Husilere bağlı), işgal altındaki Filistin’in (İsrail) güneyindeki Umm er-Reşraş (Eylat) kentinde düşman İsrail’in hassas bölgelerine karşı bir dizi balistik füzelerle operasyon düzenledi.” sözünü kullandı.

Kızıldeniz’de bulunan bir ABD gemisinin (Pumpa) balistik füze ve İHA’larla amaç alındığını ve direkt isabet aldığını söz eden Seri, şunları kaydetti:

“Silahlı Kuvvetler, İsrail’in Gazze Şeridi’ne hücumları duruncaya kadar İsrail’e ve destekçilerine karşı askeri operasyonlarını genişletmekten çekinmeyecektir.”

Seri, amaçların muvaffakiyetle vurulduğunu aktardı.

İsrail ordusu da yaptığı açıklamada, Yemen’den fırlatılan ve İsrail topraklarına hakikat ilerleyen karadan karaya bir füzenin önlendiğini duyurdu.

Ordu açıklamasında, füzenin İsrail topraklarına girmediğini ileri sürerek müdahalenin “Arrow-3” hava sistemi aracılığıyla gerçekleştirildiğini ve müdahale sürecinde kesimlerin düşmesi nedeniyle alarmların devreye sokulduğunu vurguladı.

Yemen’de İran takviyeli Husiler, cuma sabaha karşı İsrail’in başşehri Tel Aviv’i insansız hava aracıyla vurmuştu. Akında 1 kişi ölmüş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

İsrail, dün akşam saatlerinde Husilerin denetimindeki Kızıldeniz kıyısında bulunan Hudeyde Limanı’na hava saldırısı düzenlemişti. Yemenli yetkililer, taarruzda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Husiler: İsrail’in Hudeyde kentine düzenlediği hücumda 3 kişi öldü, 87 kişi yaralandı

Yemen’de İran takviyeli Husiler, İsrail’in Hudeyde kentine düzenlediği atakta 3 kişinin öldüğünü, 87 kişinin yaralandığını açıkladı.

Husilere bağlı “El-Mesira” televizyonunun haberine nazaran, Husilerin sözde Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail’in Hudeyde’ye yönelik taarruzunda 3 kişinin öldüğü, 87 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Hudeyde kentindeki Sevra Hastanesi Müdürü de basına yaptığı açıklamada İsrail’in Hudeyde’ye bombardımanı nedeniyle yaralananların kentteki farklı hastanelerde tedavi altına alındığını tabir etti.

Yaralıların büyük bir kısmının “ağır yaralı” olması nedeniyle meyyit sayısının artacağı iddia ediliyor.

Muhabir: Mehmet Nuri Uçar

En az 10 karakter gerekli