DOLAR 33,1007 0.15%
EURO 36,0670 0.28%
ALTIN 2.558,890,33
BITCOIN 22447850.96321%
İzmir
40°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Devlet müdafaası altındaki çocuklardan teknoloji başarısı
123 okunma

Devlet müdafaası altındaki çocuklardan teknoloji başarısı

ABONE OL
22/07/2024 01:20
Devlet müdafaası altındaki çocuklardan teknoloji başarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, TÜBİTAK’ın geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve teknoloji başkanlarını yetiştirmek üzere kurduğu “Deneyap Teknoloji Atölyeleri” teknoloji üretme yetkinliği yüksek gençleri bir ortaya getiriyor.

Programa tüm vilayetlerden ortaokul seviyesindeki 4. ve 5. sınıflar, lise seviyesinde 8. ve 9. sınıflar ile lise hazırlık sınıflarındaki öğrenciler müracaat yapabiliyor. Eğitim almak isteyen öğrenciler, E-Sınav, Çevrim İçi Eğitim ve Görev Tamamlama, Uygulama Sınavı olmak üzere üç basamaklı öğrenci seçme imtihanına tabi oluyor.

Bu doğrultuda, Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne müracaat yapan kuruluş bakımı altındaki çocuklara, imtihanlara hazırlanmaları için üniversiteler ile işbirliği yapılarak eğitim takviyesi sağlandı.

Açıklanan sonuçlarla, Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığına bağlı çocuk konutu ve çocuk meskenleri sitesinde kalan 14 çocuk, TÜBİTAK tarafından düzenlenen “Deneyap Teknoloji Atölyeleri ve Öğrenci Seçme Sınavı”nı kazandı.

Sınavı kazanan gençlere, “Tasarım ve Üretim”, “Robotik ve Kodlama”, “Elektronik Programlama ve Objelerin İnterneti”, “İleri Robotik”, “Siber Güvenlik”, “Enerji Teknolojileri”, “Havacılık ve Uzay Teknolojileri”, “Yazılım Teknolojileri”, “Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji”, “Mobil Uygulama” ve “Yapay Zeka” olmak üzere 11 farklı alanda eğitimler verilecek.

“Çocuklarımızın başarısıyla göğsümüz kabardı”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bahse ait yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızın çatısı altında bulunan her çocuğumuzu büyük bir itinayla yetiştirip hayata hazırlıyoruz. Bizler de çocuklarımızın memnunluğunu paylaşıyor, sevinçlerine ortak oluyoruz. Bu sınavı kazanarak, ulusal teknoloji atılımının taban dalgasını oluşturmaya aday gençlerin ortasında yer bulacak çocuklarımızın başarısıyla göğsümüz kabardı. Devlete ve millete yararlı bireyler olarak çalışacaklarına inancım tam.” tabirlerini kullandı.

Muhabir: Ayşe Şensoy Boztepe

En az 10 karakter gerekli