DOLAR 32,9896 -0.17%
EURO 35,9621 0.04%
ALTIN 2.553,120,10
BITCOIN 22238570.71067%
İzmir
33°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

YKS’de derece yapan Utku’nun amacı bilim insanı olmak
122 okunma

YKS’de derece yapan Utku’nun amacı bilim insanı olmak

ABONE OL
22/07/2024 08:40
YKS’de derece yapan Utku’nun amacı bilim insanı olmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

KONYA (AA) – Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orta okuldan sonra Konya’dan İstanbul’a giderek İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olduğunu, 1 yılı hazırlık olan 5 yıllık bu lisede yeterli bir eğitim aldığını söyledi.

Önce Almanya’daki en üst orta tahsil okul diploması “Abitur” imtihanlarına girdiğini ve kazandığını akabinde 2 ay üzere bir mühlet YKS’ye hazırlık için ağırlaştığını anlatan Dündar, “Hedefim birinci 100’e girmekti. 3. olmayı beklemiyordum. Sonra baktım, 3. olmuşum. Ben 2019’da da LGS birincisi olmuştum. Çocukluktan beri çok kitap okurdum. Matematiğe de her vakit ilgim vardı.” diye konuştu.

İlkokuldan itibaren bilimi seven, araştıran biri olduğunu söyleyen Dündar, şöyle devam etti:

“Çocukluğumdan beri esasen kitap okumayı araştırma yapmayı seviyorum. Bence biraz bütüncül yaklaşmak lazım. ‘Son dakika çalıştım oldu’ ya da ‘2 ay çalıştım, oldu’ üzere bakmamak lazım.”

Dündar, YKS derecesiyle burs kazandığını ve Abitur diplomasıyla Almanya’ya gitmek istediğini belirterek, “Şimdi yurt dışında okumayı planlıyorum. Münih Teknik Üniversitesi’nde matematik okumaya gideceğim. İlerde de doğal vakit gösterir lakin akademide kalmak benim için oldukça cezbedici görünüyor. 3-4 yıldır planlarım bu tarafta.” tabirlerini kullandı.

“Mutluyuz, gururluyuz”

Utku Kıvanç Dündar’ın babası doktor Tuğrul Kadir Dündar da oğlunun planlı ve tertipli bir genç olduğunu söz ederek, şöyle konuştu:

“İlgi alanları genelde televizyonda ya da internette kitap okumak, bilimsel yayınları takip etmek, yeni haberleri takip etmek üzerineydi. Münasebetiyle bir altyapısı vardı. Ortaokul çağından başlayarak matematiğe karşı bir ilgi duydu. Ortaokul bittiğinde Türkiye derecesi yapmıştı. Kent dışına gitmek için büyük bir isteği vardı. Bir ortaokul çocuğunun o devir için vilayet dışında okuması bana çok cazip gelmemişti lakin İstanbul ziyaretimizde İstanbul Erkek Lisesi’ni gördük. Cezbedici bir okuldu ve biz de gönül rahatlığıyla gönderdik.”

Sınav sonucundan çok şad olduklarını belirten Dündar, “Hem bizi, hem arkadaşlarını, hem okulunu hem de etrafındaki insanları gururlandırdı. Maksadı Almanya’ya gitmek. Münih Teknik Üniversitesi’nden kabul aldı. Memnunuz, gururluyuz. Tüm ailelerin emsal hisleri yaşamasını dilek ederiz.” dedi

Harita mühendisi anne Yasemin Dündar da çok gururlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Benim hayalimde küçüklüğünden beri Utku’nun kendi ayakları üzerinde duracağını, bilim adamı olacağını görüyordum. Zira 2 yaşında kitaplarla uyurdu. Çok küçük yaşta belgesel izlerdi. Vaktini daima verimli kullandı. Sinema izlese İngilizce, Almanca izlerdi. Çok gururlandık. İkinci gururumuzu yaşattı bize. Ben ileride de çok başarılı olacağını düşünüyorum.”

Muhabir: Melike Keskin

En az 10 karakter gerekli