DOLAR 33,0118 0.13%
EURO 36,1747 0.24%
ALTIN 2.539,530,22
BITCOIN 2240308-0.1006%
İzmir
41°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Sıcaklık artışının kalp krizi riskini yükselttiği uyarısı
85 okunma

Sıcaklık artışının kalp krizi riskini yükselttiği uyarısı

ABONE OL
22/07/2024 20:20
Sıcaklık artışının kalp krizi riskini yükselttiği uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

EDIRNE (AA) – Prof. Dr. Altay, AA muhabirine, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak havanın insan sıhhatini olumsuz etkilediğini tabir etti.

Sıcak havanın kalp krizi, kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu üzere sıhhat sıkıntılarına neden olduğunu lisana getiren Altay, bilhassa risk kümesinde bulunan hastaların ve yaşlıların dikkatli olmaları ikazında bulundu.

Sıcak havaların bedenin ısı istikrarını bozduğunu ve kalp sıhhatini direkt etkilediğini anlatan Altay, şunları kaydetti:

“20 derecenin üzerindeki hava sıcaklığı durumunda her bir derece sıcaklık artışında bilhassa 65 yaş üstü bireyler için yüzde 2 oranında kalp krizi riskinin arttığı görülüyor. Sıcaklık ne kadar artarsa kalp krizini o kadar fazla görüyoruz. Bunun yanında hipertansiyon ve ritim bozuklukları ortaya çıkıyor. Ayrıyeten beyin kanaması üzere aksilikleri görebiliyoruz. O yüzden kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar çok dikkatli olacaklar.”

Prof. Dr. Altay, sıcak havalardan korunmak için bol sıvı tüketilmesi ve yağlı besinlerden kaçınarak hafif yemeklerle zerzevat ve meyvelerin tercih edilmesi gerektiğini lisana getirdi.

Altay, günün en sıcak saatlerinde mümkün olmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini de kelamlarına ekledi.

Muhabir: Gökhan Zobar

En az 10 karakter gerekli