DOLAR 32,8740 0.06%
EURO 35,6706 -0.06%
ALTIN 2.550,790,24
BITCOIN 2183449-0.4753%
İzmir
40°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Sakaryaspor’un transferleri Salih ve Gradel, Süper Lig maksadıyla yeni döneme hazırlanıyor
114 okunma

Sakaryaspor’un transferleri Salih ve Gradel, Süper Lig maksadıyla yeni döneme hazırlanıyor

ABONE OL
24/07/2024 10:00
Sakaryaspor’un transferleri Salih ve Gradel, Süper Lig maksadıyla yeni döneme hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

SAKARYA (AA) – Geçen dönemin play-off finalinde Bodrum FK’ye 3-1 yenilerek üst lige yükselme bahtını kaçıran Sakarya temsilcisi, takımını güçlendirme çalışmaları kapsamında stoper Salih ve sol kanat oyuncusu Gradel ile anlaştı.

Futbola Sakaryaspor’un altyapısında başlayan ve 2009’da A gruba yükselen Salih, 3 dönem boyunca yeşil-siyahlı formayı giydi. Daha sonra, Kayserispor, Galatasaray, Trabzonspor, Antalyaspor, Gençlerbirliği ve Fatih Karagümrük’te oynayan Salih, mesleği boyunca forma giydiği 265 maçta 21 gol atıp 9 asist üretti.

Türkiye’ye 2020’de gelen kanat oyuncusu Max Gradel ise Sivasspor ve Gaziantep FK’de forma giydi. Süper Lig’de 129 maça çıkan Gradel, 22 gol attı, 36 asist üretti.

12 dönemin akabinde profesyonelliğe adım attığı Sakaryaspor’a dönen 33 yaşındaki Salih ile ay başında transferi gerçekleştirilen 36 yaşındaki Gradel, takımın Süper Lig maksadı için gayret verecek.

Salih: “Herkes takviye olursa şampiyonluğun kaçınılmaz olacağını düşünüyorum”

Salih Dursun, AA muhabirine, yeni dönem hazırlıklarını hoş geçtiğini anlattı.

Sezon başı kamplarının yorucu geçmesi gerektiğini lisana getiren Salih, “Biraz geç başladık ancak telafi ediyoruz. Yavaş yavaş da takımıza çok bedelli oyuncular katılıyor, katılacaklar da var. Bu dönem Sakaryaspor için sahiden kıymetli, 18 sezondur Süper Lig hasreti çekiyor. Allah müsaade verirse bu sene çok düzgün çalışıp, taraftarımızın da dayanağıyla Harika Lig’e çıkmayı istiyoruz.” diye konuştu.

Salih, altyapısından yetişip 3 yıl A kadroda oynadığı kulübe tekrar döndüğünü belirterek, “Şu anda Sakaryaspor’un şampiyonluğu için gayret vermekten büyük gurur duyuyorum. Allah’ın müsaadesiyle de bunu başaracağımıza inanıyoruz. Herkes bize takviye olursa, şu anda çok güç üzere görünen dönemde şampiyonluğun kaçınılmaz olacağını düşünüyorum.” dedi.

Ligin bu dönem güç geçeceğine dikkati çeken Dursun, şöyle devam etti:

“Çok bedelli, tezli, kalite olarak düşmemesi gerektiğine inandığım kulüpler düştü. Onlar da hak ettikleri yere çıkmak için tekrardan çaba verecekler. Kaldı ki Sakaryaspor olarak finalde kaybettik. Artık biz de uğraşımızı vereceğiz. Öbür gruplar da transfer, yatırım yapıyor. Herkesin amacı Harika Lig’e çıkmak. Biz de adaylardan biriyiz. Hak eden kazansın.”

Gradel: “Süper Lig amacı ve güçlü taraftarı beni motive etti”

Yeni dönem hazırlıklarının hoş gittiğini anlatan Gradel, grupta talih verilen genç oyuncuların da kendilerini göstermek için gayret ettiğini söyledi.

Gradel, Süper Lig’de forma giydiğini hatırlatarak, birçok ekipten teklif aldığını, gidebileceği ortamların oluştuğunu lakin kendisinin Sakaryaspor’u tercih ettiğini belirtti.

Seçiminin ekibin maksatlarıyla kontaklı olduğunu vurgulayan Gradel, “Buranın Muhteşem Lig’e çıkma maksadı vardı, aslında gelmeyi bu yüzden seçtim. Taraftar bazında da güçlü olduğunu biliyorum Sakarya’nın, o manada da beni buraya gelmeye motive etti.” formunda konuştu.

Gradel, “Hedef Harika Lig’e çıkmak. Buraya kadrosu Muhteşem Lig’e çıkarmak için geldim. Şu anki ortamda bu fırsatı yakaladığımızı düşünüyorum. Üste çıkmak için her şeyi yapacağız.” tabirini kullandı.

Muhabir: Emre Ayvaz

En az 10 karakter gerekli