DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 1974870-2.11935%
İzmir
32°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:49

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Başkanlık seçim kampanyasına başlayan Harris’ten “seçimleri kazanacağız” vurgusu
155 okunma

Başkanlık seçim kampanyasına başlayan Harris’ten “seçimleri kazanacağız” vurgusu

ABONE OL
24/07/2024 23:20
Başkanlık seçim kampanyasına başlayan Harris’ten “seçimleri kazanacağız” vurgusu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

WASHINGTON (AA) – ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken Harris, Wisconsin eyaletinde düzenlediği birinci seçim mitinginde birçok başlıkta Demokratlara umut verdi.

Kendisine güvenip yerine aday gösterdiği için Biden’a teşekkür eden Harris, bu inancı boşa çıkarmayacağını ve Trump’ı yenerek başkanlık seçimlerini kazanacağını savundu.

Wisconsin’in başkanlık seçimlerindeki kritik eyaletlerden biri olduğunu hatırlatan Harris, evvel Wisconsin’de sonra da öteki eyaletlerde Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’ı mağlup edeceklerine inandığını belirtti.

“Bizim uğraşımız gelecek içindir, çabamız özgürlük içindir. Donald Trump ise ülkemizi geri götürmek istiyor” diye konuşan Harris, iktisattan toplumsal alanlara birçok başlıkta Demokrat unsurları savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Amerikan kıymetleri için Trump’la uğraş etmeye hazır olduğunu lisana getiren Harris, bunun için tüm Demokratları bir çatı altında toplayabilmesi gerektiğinin farkında olduğunu ve bunun için her şeyi yapacağını kaydetti.

Demokrat Parti’nin lider adaylığını kazanabilmesi için gereken delege sayısına ulaştığını aktaran Harris, parti tabanına ve seçmenlere teşekkür etti.

ABD Başkanı Biden, 21 Temmuz Pazar günü X hesabından yaptığı açıklamada, başkanlık yarışından çekildiğini ve Lider Yardımcısı Kamala Harris’i kendi yerine önerdiğini duyurmuştu.

Demokrat delegelerin yarıdan fazlasının dayanağını kısa müddette toplayan Harris, böylelikle partinin lider adaylığı için gereken delege sayısına ulaşmıştı.

Demokrat Parti’nin lider adayı, 19-22 Ağustos tarihlerinde Chicago kentinde yapılacak parti kongresinde resmi olarak belirlenecek.

Muhabir: Hakan Çopur

En az 10 karakter gerekli