DOLAR 34,0819 0%
EURO 37,6700 -0.27%
ALTIN 2.741,97-0,71
BITCOIN 1982312-1.41816%
İzmir
27°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Paris 2024’te güreşecek Hamza Bakır, sorumluğunun farkında
151 okunma

Paris 2024’te güreşecek Hamza Bakır, sorumluğunun farkında

ABONE OL
25/07/2024 13:20
Paris 2024’te güreşecek Hamza Bakır, sorumluğunun farkında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Olimpiyatlarda grekoromen tarz 130 kiloda mindere çıkacak 23 yaşındaki Hamza Bakır, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

12 Avrupa ve 5 dünya şampiyonluğu ile 3 olimpiyat madalyası bulunan İstek Kayaalp’in yerine Paris 2024’e gidecek Hamza, sorumluluğunun farkında olduğunu vurguladı.

Rıza Kayaalp ile yıllardır güreş topluluğunun içinde yer aldıklarını ve birlikte çalıştıklarını belirten Hamza, “Uzun mühlet onu hazırladım, Allah razı olsun o da bana çok yardımcı oldu. Artık de bayrak bize devredildi. Devraldığım bayrağı, en güzel halde temsil edeceğim. Madalyayla ülkeme dönmek istiyorum.” tabirlerini kullandı.

Hamza, güreş faaliyetlerine katılması süreksiz yasaklanan İstek Kayaalp’in yerine Türkiye’yi temsil edecek olmasıyla ilgili, “Sorumluluğu olağan ki üzerimizde. Fakat biz bildiğimiz, sevdiğimiz işi yapıyoruz. Tekrar en uygun biçimde işimizi yapıp, ülkemize âlâ sonuçlarla dönmek istiyoruz.” diye konuştu.

“Her duruma karşı hazırız”

Kafile listesine olimpiyatlara kısa bir müddet kala dahil edilen Hamza, oyunlara gereğince hazır olup olmadığıyla ilgili soru üzerine şöyle devam etti:

“Sporcu olduğumuz için her vakit, her duruma karşı hazırız. Ancak açıkçası bu türlü bir şeyin olacağını hiç kimse kestirim etmiyordu. Ben, İstek ağabeye birebir halde idmanlarda yardımcı oluyordum. U23’ten döndükten sonra daima birlikteydik. Hatta olimpiyata kadar ona daima yardımcı oldum. Bu türlü bir olayla karşılaşınca alışılmış ki biz de işimizin gereği hazırız ve elimizden geleni yapacağız.”

Alt yaş kümelerinde dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Hamza Bakır, birinci kez katılacağı olimpiyatlarda da argümanlı olduğunun altını çizerek, “Büyüklerde gidebileceğim en üst düzey tertibe gideceğim. Buradan da en uygun sonuçlarla dönmeyi amaçlıyorum. Bizim işimiz gezmek değil. Gayemiz her vakit madalyayla ülkemize dönmek. Tatil için gitmiyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Milli güreşçi İstek Kayaalp, rahatsızlığı münasebetiyle kullandığı ilaç nedeniyle Dünya Dopingle Uğraş Ajansının yasaklılar listesindeki bir hususun bedeninde rastlanması sonucu lisansının süreksiz askıya alındığını belirtmişti.

Yaşanan bu olay üzerine Grekoromen Güreş Ulusal Ekibi’nin Paris 2024 takımından çıkarılan İstek Kayaalp’in yerine 130 kiloda Hamza Bakır olimpiyat listesine eklenmişti.

Muhabir: Halil İbrahim Avşar

En az 10 karakter gerekli