DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22513020.77404%
İzmir
34°

AÇIK

04:01

SABAHA KALAN SÜRE

G20 Dönem Başkanı Brezilya, dünyadaki açlığı sona erdirmek için teşebbüs başlatacak
83 okunma

G20 Dönem Başkanı Brezilya, dünyadaki açlığı sona erdirmek için teşebbüs başlatacak

ABONE OL
26/07/2024 09:40
G20 Dönem Başkanı Brezilya, dünyadaki açlığı sona erdirmek için teşebbüs başlatacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Lula da Silva, G20 ülkelerinin en büyük ekonomilerinin maliye ve kalkınma bakanlarının bir ortaya geldiği Rio de Janeiro’da “Açlık ve Yoksulluğa Karşı Global İttifak Vazife Gücü”nü tanıttı.

Buradaki konuşmasında Lula da Silva, “Açlık yalnızca dış faktörlerin değil her şeyden evvel siyasi kararların bir sonucudur. Bugün dünya açlığı ortadan kaldırmaya yetecek kadar besin üretmektedir. Geriye besine erişim şartlarını yaratmak kalıyor.” dedi.

Lula da Silva’nın teşebbüsü iştirakçi bakanlar tarafından coşkuyla karşılandı, Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga da desteğini ifade etti.

Brezilya’nın resmi ajansı Agencia Brasil’in haberine göre, Maliye Bakanı Fernando Haddad, en zenginlerin serveti üzerinden yapılacak yüzde 2’lik vergilendirmenin teşebbüs için yıllık 250 milyar dolar gelir sağlayacağını söyledi.

“Açlık ve Yoksulluğa Karşı Global İttifak Vazife Gücü”

Bu vazife gücü, Latin Amerika’nın en büyük iktisadı ve dünyanın en büyük besin ihracatçılarından Brezilya’nın G20 periyot başkanlığını yürütmesi nedeniyle öncelikli bahis olarak görülüyor.

Girişim, dünya çapında açlık ve yoksulluğu ortadan kaldırmaya yönelik siyasetlerin uygulanması için siyasi takviye, mali kaynaklar ve teknik uzmanlık sağlamayı amaçlıyor.

Söz konusu teşebbüsün G20 başkanlarının katılacağı 18-19 Kasım’daki dorukta resmen başlatılacağı kaydediliyor.

Girişimin finansman kaynaklarından birinin ise dünyanın en güçlü insanlarının vergilendirilmesi olduğu tabir ediliyor.

Öte yandan, Lula da Silva’nın “Açlık ve Yoksulluğa Karşı Global İttifak Vazife Gücü” teşebbüsüyle Brezilya’nın G20 devir başkanlığına damga vurmasını ve ülkesinin “yumuşak gücünü” yine ön plana çıkarmayı da amaçladığı belirtiliyor.

Muhabir: Nuri Aydın

En az 10 karakter gerekli