DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22691202.03352%
İzmir
33°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kremlin: Ukrayna ile müzakereye açığız fakat açıklığa kavuşturulacak mevzular var
125 okunma

Kremlin: Ukrayna ile müzakereye açığız fakat açıklığa kavuşturulacak mevzular var

ABONE OL
26/07/2024 13:20
Kremlin: Ukrayna ile müzakereye açığız fakat açıklığa kavuşturulacak mevzular var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

MOSKOVA (AA) – Peskov, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba’nın Rusya ile müzakerelere hazır olduklarına dair açıklamasına ait gazetecilerin sorularını cevapladı.

  • Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Rus tarafıyla müzakere yürütmeye hazırız

Şu ana kadar bu konuda çok farklı açıklamalar yapıldığını ve net bir durumun olmadığını belirten Peskov, “Rusya, genel olarak müzakere sürecine açık ancak evvel Ukrayna tarafının buna ne kadar hazır olduğunu, sorumlularından buna ne ölçüde müsaade aldığını anlamak gerekiyor.” dedi.

Moskova’nın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile müzakereye oturup oturmama probleminin kolay bir husus olmadığına dikkati çeken Peskov, hukuksal açıdan Zelenskiy’nin vazife müddetinin sona ermesi nedeniyle oluşan sorunun gündemde olduğunu lakin pratik açıdan bakıldığında gayelere müzakere yoluyla ulaşmaya açık olduklarını vurguladı.

Peskov, bu konuda çok farklı seçeneklerin bulunduğuna işaret etti.

Zelenskiy’nin meşruiyeti ile ilgili genel sorunun yanı sıra bir sorunun daha bulunduğuna dikkati çeken Peskov, “Ukrayna’nın Rus tarafıyla her türlü temas ve müzakereye ait kanunen fiili yasak sorunu var. Bu yasaklar hala yürürlükte. Bu nedenle hala açıklığa kavuşturulması ve duymamız gereken çok şey var.” diye konuştu.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, resmi ziyarette bulunduğu Çin’de mevkidaşı Vang Yi ile görüşmesinde, “Rus tarafıyla müzakereye istekli ve hazır olduklarını”, müzakerelerin bağımsız, adil ve kalıcı barışı amaçlaması gerektiğini söylemişti.

Muhabir: Ali Cura

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.