DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 2239847-1.74115%
İzmir
37°

AÇIK

20:32

AKŞAMA KALAN SÜRE

Paris Medya Merkezi’nin bulunduğu bölge, “patlama riski” nedeniyle bir müddet kapatıldı
65 okunma

Paris Medya Merkezi’nin bulunduğu bölge, “patlama riski” nedeniyle bir müddet kapatıldı

ABONE OL
28/07/2024 12:00
Paris Medya Merkezi’nin bulunduğu bölge, “patlama riski” nedeniyle bir müddet kapatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

PARIS (AA) – Paris Kongre Merkezi’ne kurulan ana medya merkezinin önünde, polis güvenlik sınırı oluştururken, binaya giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Gazeteciler ve vatandaşlar, patlama riski olduğu belirtilerek uzaklaştırıldı. Patlama riskinin nedeni ise açıklanmadı.

Bir müddet sonra polis, bölgeyi tekrar yaya trafiğine açarken, medya merkezine giriş ve çıkışlar da olağana döndü.

Fransa, tren sınırlarına yönelik yeni bir sabotajı engellemek için güvenlik tedbirlerini artırdı

Öte yandan Ulaşımdan Sorumlu Bakan Patrice Vergriete, LCI kanalına yaptığı açıklamada, ülkede dün tren çizgilerine yönelik kundaklamaların akabinde demiryolu ağının güvenliğinin ve nezaretinin kıymetli ölçüde güçlendirildiğini belirtirken, alınan ek güvenlik önlemlerini anlattı.

Demir yolu ağının gözetlenmesi için binden fazla çalışan ve 250 güvenlik çalışanının görevlendirildiğini söyleyen Vergriete, ayrıyeten jandarma helikopterleri ile 50 dronun da birebir hedefle seferber edildiğini açıkladı.

Vergriete, bu önlemlerin, tren çizgilerine yönelik yeni bir sabotajı önlemek emeliyle alındığını belirterek, “Teyakkuz halinde olduğumuz için inanılmaz tedbirler harekete geçirdik.” tabirini kullandı.

Tren seferlerinde yarın aksamaların yaşanabileceğini öngördüklerini söz eden Vergriete, 29 Temmuz’dan itibaren seferlerin olağana döneceğini belirtti.

Vergriete, tren çizgilerinin kundaklanmasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve olayın faillerinin şimdi tespit edilemediğini söyledi.

Kundaklamalar hakkında istihbarat servislerinden rastgele bir ihtar almadıklarını kaydeden Vergriete, Olimpiyat Oyunları kapsamında Paris’in bağlı olduğu Île-de-France bölgesinde demir yollarının güvenliğini artırmak için 5 milyon avro harcadıklarını açıkladı.

Dün, Olimpiyat Oyunları’nın açılış merasimine saatler kala, Fransa genelinde Pagny-sur-Moselle, Courtalain ve Croisilles’de tren çizgileri kundaklanmıştı. Vergigny’deki bir tren sınırına yönelik kundaklama teşebbüsü ise engellenmişti.

Paris’te metro seferlerinde aksamalar yaşandı

Olimpiyatlar mühletince turist sayısının 16 milyona ulaşması beklenen Paris’te birtakım metro seferlerinde de aksamalar oldu.

Paris’in 8. metro sınırının X hesabından yapılan açıklamaya nazaran, bu çizginin geçtiği Opera durağında güvenlik güçlerinin müdahalesi nedeniyle seferlerde aksama meydana geldi. Güvenlik güçlerinin hangi münasebetle müdahalede bulunduğu belirtilmedi.

Söz konusu çizgi, Olimpiyat Oyunları karşılaşmalarına gitmek isteyen çok sayıda ziyaretçi ve turist tarafından kullanılıyor.

Fransa’daki mahallî ve bölgesel radyo istasyonları ağı France Bleu’nun haberine nazaran, Paris ve banliyösü Saint-Denis ortası ulaşımı sağlayan Paris 13. metro çizgisindeki seferler, önemli bir yolcu kazası nedeniyle lokal saat ile 12.52 ve 14.30 ortası durdu.

Tünellerde 6 metro aracı sıkışıp kalırken, bunlardan 3’ünün içindeki yolcular araçlardan indi.

Metro sınırları üzerinde yürüyen yolcular en yakın metro durağına ulaştı.

Muhabir: Bozhan Memiş,Esra Taşkın

En az 10 karakter gerekli