DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 2242988-1.90984%
İzmir
37°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kanada’da orman yangınlarında otomobiller ve meskenler yandı
86 okunma

Kanada’da orman yangınlarında otomobiller ve meskenler yandı

ABONE OL
28/07/2024 13:20
Kanada’da orman yangınlarında otomobiller ve meskenler yandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – BBC’de yer verilen fotoğraflarda, Jasper bölgesinde 19 Temmuz’dan bu yana tesirli olan ve Kanada’nın turistik bölgesi Jasper Ulusal Parkı’na da yayılan orman yangınlarının geride bıraktığı tahribat gösterildi.

Alberta’da yaklaşık 25 bin kişinin tahliye edilmesine neden olan yangınların Jasper Ulusal Parkı’ndaki 1113 yapıdan 358’ini yok ettiği belirtildi.

Yangınlarda konutunu kaybeden Jasper Belediye Başkanı Richard Ireland, evinden geriye yalnızca anıların kaldığını, birçok kişinin tıpkı durumda olduğunu söyledi.

Jasper’deki orman yangınlarının akabinde çekilen fotoğraflar alevlerin ne kadar güçlü olduğunu gösterirken, otomobillerin eridiği ve konutların küle döndüğü görüldü.

Yetkililer, yangınların çıkma nedeninin araştırıldığını belirterek, yangın söndürme gruplarının serinleyen hava ve yağışlardan faydalandığını, sıcak noktaları denetim altına aldıklarını aktardı.

Pazartesi prestijiyle hava sıcaklıklarında tekrar artış beklendiğini kaydeden yetkililer, Alberta eyaletinde denetim altına alınamayan 48 orman yangınının devam ettiğini bildirdi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise dün yaptığı açıklamada, Güney Afrika, Avustralya, Meksika ve Yeni Zelanda’dan itfaiye takımlarının Alberta ve Britanya Kolumbiyası eyaletlerinde süren yangınlara çabada yardıma geleceğini duyurmuştu.

Muhabir: Lejla Biogradlija

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.