DOLAR 33,0491 0.3%
EURO 35,8089 0.11%
ALTIN 2.530,150,06
BITCOIN 2223632-0.80385%
İzmir
34°

AZ BULUTLU

22:09

YATSIYA KALAN SÜRE

Venezuela’da devlet başkanı seçimini Nicolas Maduro kazandı
75 okunma

Venezuela’da devlet başkanı seçimini Nicolas Maduro kazandı

ABONE OL
29/07/2024 15:20
Venezuela’da devlet başkanı seçimini Nicolas Maduro kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

BOGOTA/CARACAS (AA) – Amoroso, yaptığı açıklamada, sandıkların yüzde 80’inin açıldığını belirterek, 10 adayın yarıştığı devlet başkanı seçimini Büyük Vatansever Kutup (Gran Polo Patriotico) adayı Maduro’nun kazandığını duyurdu.

İlk sonuçlara nazaran, Maduro, yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini 3’üncü kez kazanmayı garantiledi.

Muhalefet koalisyonu Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez ise yüzde 44,20 ile ikinci sırada yer alıyor.

CNE Başkanı Amoroso, adaylara ilişkin sonuçların ayrıntılarının gelecek saatlerde CNE web sitesinde tablolar halinde yayımlanacağını bildirdi.

Sandığa iştirak oranının ise yüzde 59 olduğu belirtildi.

Seçimden zaferle çıkan aday, 10 Ocak 2025’te ülkenin yeni devlet başkanı olarak yemin edecek.

Venezuela’da Devlet Lideri Maduro yanlıları, Miraflores Sarayı önünde toplandı

Ulusal Seçim Kurulunun (CNE) açıklamasını başşehir Karakas’taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores’te bekleyen iktidar partisi yanlıları, sevinç gösterisinde bulunuyor.

Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) bayrakları taşıyan yüzlerce kişi, Devlet Lideri Maduro lehine sloganlar atıyor.

Venezuela Savunma Bakanı Lopez, seçim sürecinin barışçıl halde tamamlandığını belirtti

Başkent Karakas’ta basına açıklamalarda bulunan Lopez, küçük olaylar dışında seçim sürecinin barışçıl biçimde sona erdiğini söyledi.

Venezuela halkına teşekkür eden Lopez, “Tüm lojistik ve seçim operasyonları, eksiksiz bir sistem ve barış içinde gerçekleşti. Beşerler, diledikleri üzere oyunu kullandı. Bu ulusal mutabakat için herkese ve tüm kurumlara teşekkür ederim.” sözünü kullandı.

Lopez, Venezuela halkının yeni evreye geçtiğini kaydederek, “Venezuela halkı, cezai yaptırımları reddetti. Haksız yaptırımlara karşı ayağa kalktı. Açıkçası son seçimlerde hiç bu kadar barış ve yurttaşlık şuuru görmemiştik.” diye konuştu.

Sokaklarda oluşabilecek olası şiddet olaylarına karşı gerekli tedbirleri aldıklarını vurgulayan Lopez, demokrasi ve barışı hep savunacaklarını söyledi.

Muhabir: Sinan Doğan

En az 10 karakter gerekli