DOLAR 33,0890 0.03%
EURO 35,8813 0.17%
ALTIN 2.542,980,29
BITCOIN 2200297-4.20454%
İzmir
32°

AÇIK

17:10

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Adana’da çıkan orman yangını denetim altına alındı
77 okunma

Adana’da çıkan orman yangını denetim altına alındı

ABONE OL
30/07/2024 08:00
Adana’da çıkan orman yangını denetim altına alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ADANA (AA) – Köseli Mahallesi’ndeki ormanlık alanda saat 03.35’te şimdi belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine, bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü grupları ile 350 işçi, 5 helikopter, 2 söndürme uçağı, 29 arazöz, 14 birinci müdahale aracı, 15 su ikmal aracı, 16 su tankı ve 8 iş makinesi yönlendirildi.

Rüzgarın tesiriyle yayılan alevler, grupların çalışmasını zorlaştırdı.

Havadan ve karadan müdahale eden grupların uzun uğraşları sonucu yangın denetim altına alındı.

Vali Köşger uyum merkezini ziyaret etti

Vali Yavuz Selim Köşger, yangın bölgesinde kurulan uyum merkezini ziyaret etti, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İncelemesinin akabinde gazetecilere açıklama yapan Köşger, alevlerin çıkış nedeninin araştırıldığını söyledi.

Köşger, yangının yerleşim yerine yakın noktada başladığını söz ederek, şöyle konuştu:

“Yangında ziyan gören 3 baraka usulünde, birisi meskenin odası formunda mal kaybı var. Çok şükür rastgele bir cana ziyan gelmiş değil. Can kaybımız yok, ona şükrediyoruz. O küçük ziyanları da telafi ederiz inşallah. Onun haricinde şu ana kadar orman emvali dışında ziyan yok. Yangında 15 hektar zirai, 30-35 hektar civarında da ormanlık alanın ziyan gördüğü bedellendiriliyor. Ziyan gören zeytinlikler var.”

“Evi boşaltılan, ziyan gören tüm maliklerle görüşeceğiz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da yangın bölgesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının sabah saatlerinde poyraz nedeniyle yayıldığını anlattı.

Orman işçisi, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye takımlarının birlikte çalıştığını lisana getiren Karalar, şöyle konuştu:

“Allah’a şükürler olsun ki can kaybı yok. Orman Bölge Müdürlüğüne, itfaiye gruplarımıza, AFAD’a teşekkür ediyorum. Çok süratli ve hakikat müdahale edildi. Biliyorsunuz helikopter ve uçakların müdahalesi çabucak yayılmayı engelliyor.”

Karalar, birtakım mahallelerin boşaltıldığını belirterek, “Dumandan etkilenen işçi var fakat can kaybı yok. Meskeni boşaltılan, ziyan gören tüm maliklerle görüşeceğiz. Gerekli yardımı yapacağız. Geçen yıl sarsıntıda ziyan gören 150’nin üstünde meskeni biz onardık. Artık burada hangi mesken hasar görmüşse maliklerle görüşüp üzerimize düşeni yapacağız. Yangının çıkış sebebi aşikâr değil, şu anda tespit edilemedi. Bu sıcaklarda yangınlar o kadar kolay çıkıyor ki… İnşallah bir sabotaj, ihmal yoktur.” değerlendirmesinde bulundu.

İkametinde ziyan oluşan vatandaşlardan Mehmet Öz ise “Muhtemelen yanan kozalak çardağa fırladı. Çardakta çıkan yangın meskenin içine sıçradı. Meskenimiz tam yandı, ziyanımız çok.” sözünü kullandı.

Öte yandan, yangında mahalledeki kimi arı kovanlarında ziyan oluştuğu görüldü.

Muhabir: Ömer Yıldız,Yusuf Koyun,Fatih Azgın

En az 10 karakter gerekli