DOLAR 33,0810 0%
EURO 35,8000 -0.05%
ALTIN 2.539,410,16
BITCOIN 2191641-1.92222%
İzmir
34°

AÇIK

20:30

AKŞAMA KALAN SÜRE

Futbolda MHK’nin yaz seminerinin açılışı yapıldı
53 okunma

Futbolda MHK’nin yaz seminerinin açılışı yapıldı

ABONE OL
30/07/2024 15:00
Futbolda MHK’nin yaz seminerinin açılışı yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – TFF’den yapılan açıklamaya nazaran, 27 Temmuz’da başlayan fakat resmi açılışının bugün federasyonun Riva’daki tesislerinde yapılan seminere, TFF Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, TFF Lider Vekilleri Mecnun Otyakmaz ve Fuat Göktaş, Genel Sekreter Abdullah Ayaz, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Futbol Federasyonu MHK Lideri Abdullah Özsusuzoğlu, Temsilciler Kurulu Lideri Şerafettin Bural ve Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Lideri Celal Demirtürk ile hakemler katıldı.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada Türk hakemlerine güvendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“600 yıl dünyayı yönetmiş bir milletin evlatlarıyız, kendi evlatlarımıza güvenemeyip, yabancı hakem getirdik bu ülkeye. Bu durum yalnızca size olan hakaret değil, bütün Türk milletine olan hakaretti. Yapanları kınıyorum. Tek istediğimiz bir şey var, adil ve adaletli olmak. Biz, sizlerin ardında dağ üzere duracağız. Size yapılan hakaret, bu ailenin tüm üyelerine, yönetici arkadaşlarıma, bana da yapılmış kabul edeceğim. Bunu samimiyetimle söylüyorum. Biz bir duruş sergileyeceğiz. Biz, size bu ortamı sağlayacağız, sizin yükünüzü alacağız. Bizler dağ üzere sizlerin arkanızdayız.”

Hakemlerden adil olmalarını isteyen Hacıosmanoğlu, “Siz adaletli idarenizi gösterin, arka niyetli beşerler şayet bunlara tenezzül ediyorsa, onlarla uğraşmak da bizim misyonumuz. Büsbütün şahsım ve idare olarak bu sorumluluğu üzerimize alıyoruz. Hepimiz insanız, yanılgı yapıyoruz. Alandaki arkadaşlarımızın insani kusur yapma opsiyonu var lakin VAR’daki arkadaşlarımızın çok daha dikkatli olması lazım. Zira alanda anlık karar veriyorsunuz, kaçırabilirsiniz, insanın tabiatında olan şeyler. Fakat VAR’da tekraren seyredip de insani yanlışın olmaması lazım. Biz evvel adaleti sağlayacağız. Adaleti sağladığımız vakit da Türk futbolunun marka bedeli otomatikman üst çıkacak. Sadece Süper Lig ekiplerinden bahsetmiyorum, biz amatör liglerden başlayacağız bu adaleti sağlamaya.” değerlendirmesinde bulundu.

Hacıosmanoğlu, hakem fiyatlarına de yüzde 50 artış olarak planlanan güzelleştirmeyi yüzde 75’e çıkardıklarını da ifade etti.

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu da yeni dönemin tüm hakemlere iyi olmasını dileyerek, şunları belirtti:

“Sezonu hakkaniyetli bir halde tamamlayacağız ve kamuoyunun beklentilerini göz önünde bulundurarak hakemlerin daha az konuşulduğu bir ortam sağlamayı hedefliyoruz. Hakemler olarak yanlışlarımızın insani olduğunu kanıtlamamız ve inanç eksikliğini gidermemiz gerekiyor. Eğitim ve teknoloji odaklı çalışacağız, performans değerlendirmelerinde teknolojiyi kullanacağız. Kısa, orta ve uzun vadeli amaçlarımızı açıklayacağız ve disiplinli bir halde hareket edeceğiz. Şeffaf olmaya ve hesap vermeye hazır olacağız.”

Muhabir: Erkan Tiryaki

En az 10 karakter gerekli