DOLAR 33,0951 0.04%
EURO 35,8157 -0.01%
ALTIN 2.546,680,44
BITCOIN 2184765-1.19716%
İzmir
34°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Mourinho: Taraftarın yaratacağı atmosferi merak ediyorum
76 okunma

Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Mourinho: Taraftarın yaratacağı atmosferi merak ediyorum

ABONE OL
30/07/2024 15:40
Fenerbahçe Teknik Yöneticisi Mourinho: Taraftarın yaratacağı atmosferi merak ediyorum
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Mourinho, “Her maç yeni bir maçtır. Her yıl yeni bir yıldır ve her turnuva yeni bir turnuvadır. Ben mesleğimde daima bu türlü baktım. Geçmişte neler yaptığıma bakmıyorum. Avrupa’da 150-160 tahminen 170 maçım var lakin yarına birinci maçım üzere bakıyorum zira motivasyon her gün yenilenebilen bir şeydir.

İlk maçta 3 gol yemelerine ait bir soru üzerine tecrübeli teknik adam, şunları kaydetti:

“Çözümüm çalışmak, diğer yapacak bir şey yok. Tahlil etmemiz gerekiyor, evvel görüntü üzerinden sonra klipler hazırlayıp oyunculara gösteriyoruz ve bu çalışmaları alanda yapıyoruz. 35 egzersiz yaptık ancak tüm kadro daima birlikte 2-3 antrenman yapabildiler. Tahlil yapıyoruz lakin içinde bulunduğumuz durumları göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Oyuncularım ellerinden gelenin en uygununu yapıyorlar.”

Allan Saint-Maximin’in birinci maçta sakatlığı sebebiyle forma giyemediğini hatırlatan 61 yaşındaki çalıştırıcı, “Bileği âlâ durumda değildi. Şu anda da en yeterli durumunda değil. Arabistan’da idman yapmıyordu, tatilden ortamıza geldi. Dönem öncesi çalışmalarını sürdürüyor. Youssef En-Nesyri de bugün ortamızda değildi. O da tatilden geldi ve dönem öncesi idmanlarını yapmamıştı. Yaşadığımız zorluk buydu kadromuza geç katılanlar vardı. Oyuncularım güzel iş çıkarıyorlar. Maximin 90 dakika oynayabilecek durumda değil lakin alışılmış kendisi oynayabilecek durumda.” değerlendirmesinde bulundu.

“Elimdeki oyunculardan memnunum”

Jose Mourinho, transfer periyodunda güzel işler çıkardıklarını ve elindeki oyunculardan şad olduğunu lisana getirdi.

Kulübün transfer açısından sıkıntı bir devirde çok âlâ ataklar yaptığını anlatan Mourinho, şunları aktardı:

“Gerek lider, gerek sportif yöneticimiz gerek Acun Ilıcalı çok âlâ iş çıkardı. ‘Bazı transferler gecikti.’ diye söylenebilirim lakin söylenemem zira transfer periyodunun tabiatı bu. Onlardan daha fazlasını isteyemem mevcut duruma bakınca. Elimdeki oyunculardan mutluyum. Göndermek durumunda olduğum oyuncular benim üzüldüğüm mevzu. Herkes elinden gelenin fazlasını yaptı ancak işin tabiatı bu. Kadroda 29 oyuncu artı kalecilerle çalışmamız imkansız. Kimsenin üçüncü ya da dördüncü opsiyon olmasını istmeiyorum. 2 opsiyon kâfi. Oyuncular forma giyeceğini bilmeli. Umut Nayir kendisi gitti, yeterli oyuncu ve olağanüstü karakter. Ona en güzelini diliyorum. Yapmamız gereken iş elimizdeki oyuncuları çıkarmak için tahlil bulmak.”

Dusan Tadic ve İrfan Can Kahveci üzere oyuncuları daha çok forvete yakın merkezde oynatmak istediğini tabir eden Portekizli teknik adam, “Maxi’yi transfer ettik. Saf bir sol kanat oyuncusu. Tıpkı vakit da Oğuz da süratli ve genç bir oyuncu. Bu oyuncuları alırken Tadic, İrfan üzere kaliteli oyuncuları içeriye çekip forvete yakın oynamalarını sağlamak istedik. Onlar içeri geldiğinde Mert üzere Osayi-Samuel üzere oyuncular ön tarafta özelliklerini kullanabilsinler istiyorum.” diye konuştu.

Yeni transferlerin gruba katıldığını lakin vakte muhtaçlık duyacaklarını anlatan Mourinho, kelamlarını şöyle tamamladı:

“En Nesyri fizikî çalışmalarını sürdürüyor ekipten başka biçimde. Aslında yarın oynayamayacak olması bize vakit kazandırdı. Oğuz ve Maxi son hafta katıldılar fakat nasıl oynadığımızı anlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Memnunum en ülkü durumda olmasak bile yarınki maçta maksadımız hayatta kalmak, üstesinden gelmek ve çeşidi geçmek. Taraftarlarımızın Fenerbahçe’nin Avrupa maçlarında çok özel bir atmosfer yarattığını duymuştum, bunun doğruluğunu yarın görmek istiyoruz.”

Osayi-Samuel: “Evimizdeki birinci maç için sabırsızlanıyorum”

Fenerbahçe’nin savunma oyuncusu Bright Osayi-Samuel, seyircileri önünde çıkacakları birinci maç için sabırsızlandığını lisana getirdi.

1 gollük bir avantajla maça çıkacaklarını aktaran Osayi-Samuel, “Yarınki maç çok kıymetli. Evimizdeki birinci maç olacak ve bunun için sabırsızlanıyorum. Ekipteki herkesle bağlantım âlâ. Hoş bir kümemiz var. Djiku ve Jayden 2 yakın arkadaşım. Bu yakınlığı alana yansıtıp bir fark yaratmak istiyoruz. Benim için kanat, bek ya da sağ bek değişmiyor. Nasıl oynarsak oynayalım işim hem defans hem atak yapmak, çok fark olacağını düşünmüyorum. Jesus vaktinde 3’lü oynamıştım. Hocamız farklı, ondan yeni şeyler öğreniyorum.” formunda görüş belirtti.

Mourinho’nun bazen korkutucu olabildiğini aktaran 26 yaşındaki oyuncu, “Mourinho korkutucu ancak tıpkı vakitte çok beğenilen biri. Onunla çalışmak büyük onur. Oyuncuların geçmişini öğrenmek istiyorum. Oyuncuya öz inançta aşılıyor. Bu sene onunla çalışırken çok şey öğreneceğimi düşünüyorum. Gol ve asist olarak kendimi geliştirmek istiyorum. Tadic ve İrfan üzere oyuncularla oynamayı seviyorum. Geriye sarkma imkanım oluyor ve bu da gol ve asist ihtimalimi artıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe’de çok memnun olduğunu belirten sağ bek, “Sözleşme işleriyle babam ilgileniyor. Ben daha çok futboluma odaklanıyorum. Fenerbahçe oyuncusuyum ve bundan gurur duyuyorum. Oynadığım maç sayısı sahiden hoş, umarım devamı gelir. Çıkan transfer haberleri beni etkilemiyor. Ben konsol oyunu mu oynuyorum? Her oyuncu ulaşabileceği en uygun noktaya ulaşmak ister, şu anda en uygun hocayla çalışıyorum ve düşüme inanıyorum. Şu anda konumum değişti, birinci toplantıda ben kanat durumunda oynuyordum. Şu an bek oynuyorum lakin ben hala hayalimi gerçekleştirebileceğime inanıyorum. Taraftarlarla sokakta karşılaşıyorum, onların tutkusunu çok seviyorum. Onlardan devamlı ismimi duymak bana öz itimat veriyor. Onlara bu sevginin karşılığını vermek istiyorum.” biçiminde kelamlarını tamamladı.

Muhabir: Süha Gür

En az 10 karakter gerekli