DOLAR 33,1540 0.2%
EURO 35,9196 0.24%
ALTIN 2.575,740,45
BITCOIN 2197785-0.6789%
İzmir
31°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus’un doğusundan çekildi
71 okunma

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus’un doğusundan çekildi

ABONE OL
31/07/2024 06:40
İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki Han Yunus’un doğusundan çekildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

GAZZE (AA) – Bölge sakinlerinin sözüne nazaran, İsrail güçleri, bu sabah prestijiyle Han Yunus’un doğusundan çekilse de kentin güneyindeki ilerleyişini sürdürüyor.

İsrail ordusunun 22 Temmuz’da başlattığı taarruzlar nedeniyle kenti terk eden yüzlerce Filistinli, sabahın erken saatlerinden itibaren Han Yunus’un doğusundaki meskenlerine dönmeye başladı.

AA muhabirine konuşan görgü şahitleri, Han Yunus’un doğusundaki bölgelerde çok sayıda Filistinlinin cesedinin bulunduğunu belirtti.

İsrail ordusunun kentin doğusundaki Beni Süheyla beldesindeki mezarlığı da tahrip ettiğini aktaran görgü şahitleri, birtakım mezarların kazılmış olduğunu tabir etti.

İsrail ordusu, Han Yunus’un doğusundan çekilmeden saatler evvel bölgeye topçu akınları gerçekleştirmişti.

Gazze’deki Sivil Savunma Ünitesi, İsrail’in Han Yunus’un kuzeyindeki bir daireyi maksat aldığı taarruzda hayatını kaybeden bir bayanın cenazesi ile yaralı 6 şahsa ulaştıklarını açıkladı.

İsrail dün akşam saatlerinden itibaren kentteki birçok konutu gaye alan ataklar düzenlemiş, toplumsal medya hesaplarında, kentin doğusundaki El Kerara bölgesinde bir okulun vurulduğunu gösteren imgeler yayınlanmıştı.

Saint Porphyrius Kilisesi’nin vurulduğu iddiası

İsrail ordusunun Gazze’nin güneyindeki 8. Cadde civarında bombaladığı bir meskenin enkazında 8 kişinin cesedine ulaşıldı.

İsrail, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin kuzey bölgelerine de hücumlar düzenledi.

Görgü şahitleri, İsrail ordusunun, yerlerinden edilmiş Gazzeli Hristiyan vatandaşların sığındığı Saint Porphyrius Kilisesi’ni vurduğunu argüman etti.

Kilisenin vurulması sonucu çok sayısı can kaybı yaşandığı belirtildi.

Muhabir: Nour Mahd Ali Abuaisha,Hosni Nedim,Ömer Erdem

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.