DOLAR 33,1078 -0.16%
EURO 35,8322 -0.29%
ALTIN 2.598,94-0,38
BITCOIN 2096645-3.02737%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Malezya’dan Başbakan İbrahim’in Heniyye paylaşımını kaldıran Meta’ya sert reaksiyon
95 okunma

Malezya’dan Başbakan İbrahim’in Heniyye paylaşımını kaldıran Meta’ya sert reaksiyon

ABONE OL
01/08/2024 18:40
Malezya’dan Başbakan İbrahim’in Heniyye paylaşımını kaldıran Meta’ya sert reaksiyon
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Malezya Başbakanlık Ofisi, X toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, Instagram platformunun, İbrahim’in 14 Mayıs’taki Katar ziyareti esnasında Heniyye ile görüşmesine dair paylaşımını kaldırdığını belirtti.

Bu aksiyonun Filistin’e yönelik yapılan ayrımcılığın göstergesi olduğuna işaret edilen açıklamada, “Meta’dan bir açıklama ve özür bekliyoruz.” tabirine yer verildi.

Başbakanlık Ofisi’nden paylaşılan ekran manzaralarında, İbrahim’in, mayısta ortalarında Heniyye’nin de bulunduğu Hamas yetkilileriyle yaptığı görüşmeleri vurgulamak için 30 Temmuz’da yine paylaşım yaptığı aktarıldı.

Söz konusu paylaşımın daha sonra içeriğinde Instagram’ın “tehlikeli” olarak isimlendirdiği kişi ve kurumlara takviye sözleri yer aldığı için kaldırıldığına işaret edildi.

Malezya medyası, daha evvel de İbrahim’in Heniyye ile görüşmesine dair paylaşımının Facebook hesabından kaldırıldığını anımsatarak, Meta’nın “Yanlışlıkla kaldırıldı” formunda açıklama yapması üzerine paylaşımların geri yüklendiğini kaydetti.

Hamas lideri Heniyye’nin İran’da suikasta uğraması

Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan’ın yemin merasimine katılmak için Tahran’da bulunuyordu.

İran İhtilal Muhafızları Ordusu, bugün sabaha karşı yaptığı açıklamada, Heniyye’nin Tahran’da kaldığı konutuna akın düzenlendiğini duyurdu.

İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Heniyye, 6 Mayıs 2017’de Hamas Şura Kurulu tarafından Halid Meşal’in yerine Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

Muhabir: Lejla Biogradlija

En az 10 karakter gerekli