DOLAR 33,1763 0.21%
EURO 35,8379 0.01%
ALTIN 2.606,860,17
BITCOIN 0%
İzmir
36°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Guterres, İsrail’de gözaltında tutulan Filistinlilere azabın sorumlularının hesap vermesini istedi
94 okunma

Guterres, İsrail’de gözaltında tutulan Filistinlilere azabın sorumlularının hesap vermesini istedi

ABONE OL
01/08/2024 21:20
Guterres, İsrail’de gözaltında tutulan Filistinlilere azabın sorumlularının hesap vermesini istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

NEW YORK (AA) – BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin (OHCHR) Filistinli mahkumlara ait açıkladığı rapora Guterres’in reaksiyonunun sorulması üzerine Dujarric, “Genel Sekreter bu rapor karşısında dehşet ve şoka girdi.” değerlendirmesini yaptı.

Dujarric, “Guterres, raporda belgelenen azap ve makûs muameleden sorumlu şahısların hesap vermesinin kritik ehemmiyete sahip olduğunu düşünüyor.” dedi.

İşgal altındaki Batı Şeria’daki durum

İşgal altındaki Batı Şeria’daki durum hakkında da bilgi veren Dujarric, “İsrail güçleri ve yerleşimcilerin taarruzları Filistinlilerin hayatında yıkıcı tesir göstermeye devam ediyor.” sözünü kullandı.

Dujarric, BM İnsani İşler Uyum Ofisinden (OCHA) edindiği bilgiye nazaran, kelam konusu akınlar sonucunda 23-29 Temmuz tarihlerinde 6 Filistinlinin öldürüldüğünü, ortalarında çocukların da bulunduğu 80 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Siyasi şiddetin kınanması

BM Genel Sekreteri’nin eski ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik suikast teşebbüsü sırasında siyasi şiddeti kınadığı anımsatılarak, neden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yönelik suikastı kınamadığının sorulması üzerine Dujarric, “Her bir olayla gerginliğin arttığını görmek istemiyoruz.” sözünü kullandı.

Karşılıklı olarak akınların sürdüğüne işaret eden Dujarric, bunu kimin başlattığını çözmek için çok geriye gitmek gerektiğini söyledi.

Dujarric, öteki taraftan yaptıkları itidal davetlerinin da fazla işe yaramadığına dikkati çekerek, üst seviye yetkililer ve sivillerin öldürülmeye devam edildiğini kaydetti.

Muhabir: Şerife Çetin

    En az 10 karakter gerekli