DOLAR 33,2309 0.34%
EURO 36,2864 1.28%
ALTIN 2.607,330,19
BITCOIN 2069657-3.56184%
İzmir
37°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İsrail Sağlık Bakanlığı muhtemel saldırılara karşı “alarm” düzeyini yükseltti
154 okunma

İsrail Sağlık Bakanlığı muhtemel saldırılara karşı “alarm” düzeyini yükseltti

ABONE OL
02/08/2024 19:20
İsrail Sağlık Bakanlığı muhtemel saldırılara karşı “alarm” düzeyini yükseltti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

KUDÜS (AA) – İsrail Sağlık Bakanlığı, Hizbullah’ın üst düzey kumandanlarından Fuad Şükür ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yönelik suikastların akabinde beklenen akınlara karşı alarm düzeyini yükseltti.

İsrail Sıhhat Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı Uriel Menachem Buso’nun, hastane müdürleri ve sıhhat sistemi yöneticileriyle durum değerlendirmesi için bir dizi görüşme yaptığı belirtildi.

İlgili tarafların siber güvenlik, sıhhat iş gücü, acil durum stokları, alarm düzeyinin yükseltilmesi ve acil durum hazırlıklarına ait planları Bakan Buso’ya sunduğu aktarıldı.

İsrailli Bakan’ın tam hazırlıklı olunması, iş gücü ve tıbbi materyal stokunun hazır edilmesi talimatı verdiği, Sıhhat Bakanlığının da sıhhat kurumları, hastane yöneticileri ve kurtarma üniteleriyle her türlü senaryo karşısında uygun ve yüksek kalitede tıbbi müdahale için temas halinde olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Sağlık Bakanı Uriel Menachem Buso’nun, “Sağlık sistemi, 7 Ekim’den bu yana acil durum rutinine nazaran çalışıyor, güvenlik uyarısı durumunda anında değişime hazırdır.” formundaki sözüne yer verildi.

İsrail ordusu, 30 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Lübnan’ın başşehri Beyrut’a düzenlediği hava akınında Hizbullah’ın üst seviye kumandanlarından Fuad Şükür’ü öldürdüğünü duyurmuştu.

İran İhtilal Muhafızları Ordusu da 31 Temmuz’da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye’nin Tahran’da kaldığı konutuna akın düzenlendiğini bildirmişti.

İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail’i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın dünkü haberinde, İsrail’in İran, Lübnan ve hatta Yemen’den de gelecek eş vakitli bir taarruz mümkünlüğünü değerlendirdiği ve tüm alanında “yüksek alarm seviyesinde” olduğu belirtilmişti.

Tel Aviv ve Washington’ın görüşme trafiğinin hızlandığı, İran’dan gelecek bir atak durumunda ABD’nin Orta Doğu’daki üsleriyle İsrail’i erken uyarabileceği aktarılmıştı.

Olası “balistik füze, seyir füzeleri ve insansız hava araçlarıyla” çok taraflı düzenlenecek kapsamlı bir atak durumunda İsrail’in hava savunma sistemlerinin hepsini devreye sokmaya hazırlandığı paylaşılmıştı.

Muhabir: Abdel Ra’ouf D. A. R. Arnaout,Zeynep Tüfekçi Gülay,Ömer Erdem

En az 10 karakter gerekli