DOLAR 33,2309 0.34%
EURO 36,2864 1.28%
ALTIN 2.608,030,23
BITCOIN 2053486-4.28871%
İzmir
35°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

İstanbul Havalimanı yük ve yolcu artışında Avrupa’da önder
123 okunma

İstanbul Havalimanı yük ve yolcu artışında Avrupa’da önder

ABONE OL
03/08/2024 10:00
İstanbul Havalimanı yük ve yolcu artışında Avrupa’da önder
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamayla, Memleketler arası Havalimanları Kurulunun haziran ayı, 2024 yılının ikinci çeyreği ve birinci yarısına ilişkin hava trafik datalarını kıymetlendirdi.

İstanbul Havalimanı’nın, Kovid-19 salgını öncesi devirle kıyaslandığında bu yılın birinci yarısında “Majors havalimanlar” kategorisinde yolcu trafiğinde en yüksek artışı gerçekleştirdiğini aktaran Uraloğlu, “İstanbul Havalimanı, pandemi öncesi periyoda nazaran Roma, Madrid, Barselona ve Londra havalimanlarını geride bırakarak yüzde 18,1’lik yolcu artışıyla birinci sırada yer aldı.” değerlendirmesinde bulundu.

Uraloğlu, yılın birinci yarısında geçen yılın tıpkı devrine nazaran yük trafiği bakımından en düzgün performansı gösteren birinci 10 Avrupa havalimanı ortasında da İstanbul Havalimanı’nın olduğunu belirtti.

İstanbul Havalimanı’nın yük ve yolcu artışında Avrupa’da başkan olmasının Türkiye açısından gurur kaynağı olduğuna işaret eden Uraloğlu, şunları kaydetti:

“Bu raporlar yatırımlarımızın ve çalışmalarımızın ne kadar yerinde ve yararlı olduğunu gösteren en kıymetli dokümanlardır. İstanbul Havalimanı salgın öncesi periyoda nazaran bu yılın birinci yarısında en fazla yolcu artıran havalimanı oldu. Yük trafiğinde de yılın birinci yarısında geçen yılın birebir periyoduna nazaran yüzde 32,2 artış sağlayan İstanbul Havalimanı, Avrupa’da hizmet veren en düzgün 10 havalimanı ortasında birinci sırada bulunuyor. ‘Mega Havalimanlar’ kategorisinde yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı’nı da 2019 yılının birinci yarısı ile bu yılın tıpkı devri kıyaslandığında 18,5’lik yolcu sayısı artışı ile ikinci sırada. Birebir kategoride yer alan Antalya Havalimanı da yüzde 7,1’lik artışla 5’inci sırada bulunuyor.”

Muhabir: Seda Tolmaç

En az 10 karakter gerekli