DOLAR 33,2309 0.34%
EURO 36,2864 1.28%
ALTIN 2.608,030,23
BITCOIN 2013401-2.2038%
İzmir
38°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: İsrail, Gazze’de işlediği soykırımın üstünü kapatamayacak
70 okunma

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: İsrail, Gazze’de işlediği soykırımın üstünü kapatamayacak

ABONE OL
04/08/2024 12:20
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş: İsrail, Gazze’de işlediği soykırımın üstünü kapatamayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Bakan Göktaş, AK Parti Vilayet Başkanlığınca düzenlenen toplantıdaki kelamlarına, Afyonkarahisar’ın Türkiye’nin gözbebeği olan kıymetli vilayetler ortasında yer aldığını belirterek başladı.

“Anadolu’nun kilidi, doğu ile batının kavşak noktası” olarak nitelendirdiği kente paha katmak için çalıştıklarını tabir eden Göktaş, “Ecdadımızın emaneti olan bu hoş kenti, her alanda güçlü kılarak geleceğe taşımak hepimizin sorumluluğudur. Bu anlayışla, 2002’den bugüne kadar yapılan 138 milyar liranın üzerinde yatırımla Afyonkarahisar’a büyük hizmetler yapıldı.” diye konuştu.

İlk günkü heyecanla, el, gönül birliğiyle hoş bir kent miras bırakmak için çalıştıklarını bildiren Göktaş, şunları söyledi:

“Sosyal hizmet merkezlerimizle bu kentin bayanlarına, çocuklarına, yaşlılarına, engellilerine hizmet ediyoruz. Toplumsal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımızla 7’den 77’ye vatandaşlarımızın yanında olmaya uğraş ediyoruz. Bu noktada Afyonkarahisar’da ve Antalya’da ‘Bireysel Toplumsal Hizmet Danışmanlığı Modeli’nin pilot uygulamasını başlattık.

Bu kapsamda bugün Afyonkarahisar’da 350 otizmli birey ve ailesi için toplumsal hizmet danışmanlarımız görevlendirdik. Bu modelle, otizmli bireylerin kendilerine ve ailelerine dayanak vermeye başladık. Danışmanlarımız her aileyi, gereksinimleri doğrultusunda belli aralıklarla takibini yapıyor. Böylelikle otizmli bireylerin en uygun hizmetlere ulaşması için aileyle çalışarak karar alma süreçlerine yardımcı oluyoruz. Bunun yanı sıra ailelerimize psikososyal takviye hizmeti veriyoruz.”

Göktaş, proje kapsamında edindikleri tecrübeyi Afyonkarahisar ve Antalya’nın akabinde tüm vilayetlere aktaracaklarını belirtti.

“İsrailli kendini bilmez bir Bakan…”

AK Parti’nin 23 yıl boyunca yurdun geneline dev eserler kazandırdığını, büyük hizmetler götürdüğünü söz eden Göktaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, her daim bölgesinde ve dünyada meselelere tahlil üreten, barış odaklı bir vizyon doğrultusunda hareket etti, adım attı.” dedi.

Erdoğan’ın memleketler arası tüm platformlarda Türkiye’nin hak ve hukukunu, devletin çıkarlarını, milletin onurunu kararlılıkla savunduğunu vurgulayan Göktaş, şöyle devam etti:

“Dünya beşten büyüktür çıkışıyla her vakit adalet ve eşitlik için sesini yükselterek, adil ve istikrarlı bir sistemin kurulması gerekliliğini lisana getirdi. Filistin’den Yemen’e, Libya’dan Ukrayna’ya kadar derin krizlerin yaşandığı her bölgede her daim mazlumun ve mağdurun sesi oldu. Kudüs’ü savunmanın insanlığı savunmak, barışı savunmak, farklı inançlara saygıyı savunmak olduğu inancıyla Filistin uğraşını her daim sürdüreceğini lisana getirdi.

Filistin davası bizim öz sorunumuz, Filistinliler can kardeşimizdir. Asırlardır barışın ve huzurun temsilcisi olan Filistin toprakları, bugün ne yazık ki hala bir ateş çemberi altında tutuluyor. 75 yıldır işgal altında olan Filistin, bütün dünyanın gözü önünde yağmalanıyor. Çatışmalar nedeniyle Gazze’de hayatını kaybeden 40 bine yakın Filistinlinin çoğunluğu bayan ve çocuklardan oluşuyor. Bugün Filistinli kardeşlerimiz soykırıma uğruyor. Memleketler arası Adalet Divanı’nın İsrail’in Gazze, Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da işgalci olduğunu tespit etmesine karşın İsrail işgallerine devam ediyor.”

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı amaç alan paylaşımına reaksiyon gösteren Göktaş, şunları kaydetti:

“İsrailli kendini bilmez bir Bakan, Sayın Cumhurbaşkanımızın adını ağzına almaya cüret ederek, pervasızca demokrasi dersi verme hadsizliğinde bulunabiliyor. Bugün soykırım suçluları, bu çabanın yılmaz savunucusu İsmail Heniyye’yi hain bir suikast sonucu şehit etti. Heniyye, inandığı üzere yaşadı, yaşadığı üzere öldü. Bütün ömrünü Filistin davasına adadı. Verdiği gayretle kendinden sonra gelen tüm jenerasyonlara örnek oldu. Gazze’nin şehitler kervanına katılan Heniyye’ye Allah’tan rahmet diliyorum. Özgür Filistin davası uğruna şehit olan tüm Filistinli kahramanları rahmetle yad ediyorum. Tüm Filistin halkına ve Filistin davasına gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum. Irmaktan denize, özgür Filistin için dualarımız onlarla.

İsrail, Gazze’de işlediği soykırımın üstünü kapatamayacak ve er ya da geç bu insanlık dışı vahşetin hesabını adalet önünde verecek. Bütün dünyanın sessiz kaldığı bu büyük insanlık dramına, Filistinli kardeşlerimizin uğradığı soykırıma sessiz kalmayacağız. Her daim Filistin’in haklı gayretini savunmaya devam edeceğiz.”

Muhabir: Sarp Özer

En az 10 karakter gerekli