DOLAR 33,2712 0.18%
EURO 36,4257 0.39%
ALTIN 2.619,270,42
BITCOIN 1791793-11.04148%
İzmir
33°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması faaliyetleri iddianamede
80 okunma

Terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması faaliyetleri iddianamede

ABONE OL
05/08/2024 02:20
Terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması faaliyetleri iddianamede
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü PKK/KCK’nın kelamda gençlik yapılanmasında olduğu ileri sürülen 17 kuşkulu hakkında, “silahlı terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” kabahatlerinden dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Kabahatleri Soruşturma Ofisince hazırlanan iddianamede, 17 şüphelinin, silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanmaları olan “Özgür Öğrenci İnisiyatifi” ve “Demokratik Öğrenci Meclisi” isimli yapı ve oluşumlar etrafında örgütsel faaliyetlerde bulundukları belirtildi.

İddianamede, şüphelilerin, kelamda KCK yürütme konseyi başkanı Duran Kalkan ve Kültür ve Sanat Komitesi üyesi “Şiyar” kod isimli Nurettin Demirtaş’ın talimatları doğrultusunda oluşturulan ve kuruluşu örgütün toplumsal medya hesaplarından duyurulan kelamda “Demokratik Öğrenci Meclisi” ismine Türkiye’de aksiyon yaptıkları aktarıldı.

Şüphelilerin bilhassa büyükşehirlerdeki üniversitelerde faaliyet yürüttükleri belirtilen iddianamede, terör örgütünün kelamda flamalarıyla örgüt elebaşının posterlerinin açıldığı toplantılara katıldığı belirlenen şüphelilerin, terör örgütü ve örgüt elebaşı lehine sloganlar attıkları tespitine yer verildi.

Dağ takımına iştirakleri sağlıyorlar

İddianamede, bilhassa üniversitelerde faaliyet yürüten kelamda gençlik yapılanmasının, büyükşehirlerdeki üniversite öğrencilerine titizlikle yaklaştıkları, terör örgütünün ideolojisini aşıladıkları, örgütün kırsal alanına iştiraklerin sağlanması hedefiyle çalışma yaptıkları kaydedildi.

Şüphelilerin Ankara, Eskişehir, İstanbul ve Diyarbakır’da örgütsel toplantı ve aktiflik düzenledikleri anlatılan iddianamede, bu etkinliklerde salona, terör örgütünü simgeleyen bez kesimlerinin asıldığı, örgüt mensuplarının yüceltildiği, “gerilla marşı” olarak bilinen kelamda marş eşliğinde etkisiz hale getirilen terör örgütü PKK mensupları için hürmet duruşunda bulunulduğu anlatıldı.

Talimat PKK terör örgütünün üst seviye yöneticilerinden

Şüphelilerin, kelamda Demokratik Öğrenci Meclisi ismi altında “Ankara Demokratik Üniversite İnisiyatifi” olarak lanse edilen PKK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet yürüttüklerine işaret edilen iddianamede, şu değerlendirmeye yer verildi:

“PKK/KCK silahlı terör örgütünün 1987 yılında oluşturduğu gençlik yapılanmasının vakit içerisinde değişik isim ve isimler aldığı, soruşturma belgesi kapsamında PKK terör örgütü öncülüğünde sol tandanslı bir kısım silahlı terör örgütleriyle aksiyon birlikteliği gayesiyle ‘Halkların Birleşik İhtilal Hareketi’ (HBDH) terör örgütü bünyesinde toplandıkları hususu da göz önüne alınarak, PKK terör örgütünün gençlik yapılanmasının ve öteki terör örgütleriyle irtibatları bağlamında hareket ve faaliyetlerini ‘Özgür Öğrenci İnisiyatifi’ isimli yapılanma ismiyle yürüttükleri tespit edilmiştir.

Son süreçte, PKK terör örgütü kentlerde gençlik yapılanması olan Demokratik Öğrenci Meclisi ismiyle faaliyet yürüttüğü, kuruluşlarının isim ve isim değişikliklerinin, hareket ve faaliyetlerin, terör örgütünün gaye ve ideolojisi doğrultusunda, örgütün üst takımlarından gelen buyruk ve talimatlarla yapıldığı anlaşılmıştır. Şüphelilerin ‘Demokratik Öğrenci Meclisi’ ve ‘Özgür Öğrenci İnisiyatifi’ ismi altındaki yapılanmalar etrafında organize bir formda faaliyet yürüttükleri bu aksiyonlarındaki süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk dikkate alındığında örgüt hiyerarşisine dahil oldukları ve üzerlerine atılı bulunan ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ hatasını işledikleri belirlenmiştir.”

İddianamede, sanıklar Abdülkadir B, Aynur B, Busenur Ö, Diyar Hatip B, Evindar B, Fatma Ç, Dilan Y, Eda K, Hakkı Z, Lokman Serkan O, Feyza Helin K, Hüseyin S, Mustafa Y, Nujin Ç, Şehmus A, Ümit B. ve Zübeyde K’nin “silahlı terör örgütüne üye olmak” cürmünden 7 yıl 6’şar aydan 15’er yıla kadar mahpusu istendi.

Ayrıca sanıklardan Dilan Y, Eda K, Hakkı Z, Lokman Serkan O. ve Zübeyde K’nin, “terör örgütü propagandası yapmak” hatasından da mahpus cezasına çarptırılmaları talep edildi.

Muhabir: Cemil Murat Budak,Abdullah Sarica

En az 10 karakter gerekli