DOLAR 33,4502 0.25%
EURO 36,6784 0.25%
ALTIN 2.594,690,41
BITCOIN 18661842.52096%
İzmir
37°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

ABD’ye nazaran Gazze’de ateşkes, savaşa son vermenin en yeterli yolu
90 okunma

ABD’ye nazaran Gazze’de ateşkes, savaşa son vermenin en yeterli yolu

ABONE OL
05/08/2024 23:40
ABD’ye nazaran Gazze’de ateşkes, savaşa son vermenin en yeterli yolu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

ANKARA (AA) – Kirby, konuk olduğu Fox News’ün yayınında Orta Doğu’da artan tansiyonu kıymetlendirdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Başkanı Joe Biden’ı “gelişmelerden haberdar edip etmediğine” ait soruya yorum yapmaktan kaçınan Kirby, bölgedeki duruma ait, “Bir ateşkes muahedesinin hala bu savaşa son vermenin en düzgün yolu olduğuna inanıyoruz. Ayrıyeten hala bunun mümkün olduğuna inanıyoruz.” diye konuştu.

Kirby, İsrail’in “kendisini savunması için gerekenleri yapmalarının” yanı sıra bölgedeki tansiyonun “yayılmasını önlemek hedefiyle çalıştıklarını” da ifade etti.

ABD Başkanı Biden, Netanyahu ile görüşmesinde “İran tehdidine karşı İsrail’e ek askeri dayanak göndermeye hazırlandıklarını” lisana getirmişti.

Öte yandan, Biden, yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye suikastının “ateşkes ihtimalini etkileyip etkilemediği” sorusuna “Yardımcı olmadı.” karşılığını vermişti.

Orta Doğu’daki gerginliğin tırmanmasından “çok endişeli” olduğunu belirten Biden, Netanyahu ile “çok net” bir görüşme yaptığını bildirmişti.

Biden, “(Görüşmede) Bu bahiste çok net oldum. Ateşkes için bir temelimiz var. (Netanyahu) Bunun üzerine adım atmalı. Onlar da çabucak bunun üzerine ilerlemeli.” tabirlerini kullanmıştı.

Muhabir: Aynur Şeyma Asan

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.