DOLAR 33,5796 0.67%
EURO 36,7590 0.4%
ALTIN 2.576,31-0,31
BITCOIN 19007043.87735%
İzmir
33°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Kocaeli’de çocuklar, Gazzeli akranlarıyla dayanışma için parmak ve el baskısıyla karpuz resmetti
110 okunma

Kocaeli’de çocuklar, Gazzeli akranlarıyla dayanışma için parmak ve el baskısıyla karpuz resmetti

ABONE OL
06/08/2024 14:00
Kocaeli’de çocuklar, Gazzeli akranlarıyla dayanışma için parmak ve el baskısıyla karpuz resmetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

KOCAELI (AA) – Çocukların özgürce kendini keşfetmeleri maksadıyla hizmet veren merkezde eğitim alan 3-6 yaş aralığındaki çocuklar, İsrail’in Filistinlilere uyguladığı zulümle ilgili farkındalık oluşturmak için aileleri ve eğitmenlerinin de katkısıyla bir eser ortaya çıkardı.

Resim dersi kapsamında çocuk köyündeki bahçede bir ortaya gelen 10 çocuk ve velileri, el ve parmaklar boyaya batırılarak yapılan baskı tekniğini kullanıp 4 metrekarelik bezde çalışma gerçekleştirdi.

İsrail’in, Filistin bayrağının taşınmasını engellemeye yönelik teşebbüsleri üzerine bayrakta yer alan renkleri temsil ettiği için milletlerarası kamuoyunda simge haline gelen karpuz diliminin resmedildiği eser, çocukların oyun alanında sergileniyor.

Ayrıca, Anne Kent Merkezi yetişkin resim kursu öğrencilerinin çizdiği Filistin temalı eserler de farkındalık oluşturmak maksadıyla alanda çocukların ilgisine sunuluyor.

“Her bir iştirakçinin bir iziyle eser ortaya çıkmış oldu”

Lokomotif Çocuk Köyü’nde fotoğraf öğretmenliği yapan Nurşah Durak, AA muhabirine, atölyelerde farklı alanda eğitimler verildiğini, kendi alanında da fotoğrafın temellerini çocuklara aktardıklarını anlattı.

Çocuklarla farklı etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Durak, Filistin’de yaşanan zulümden etkilenen çocuklara da öğrencileriyle bildiri göndermek istediklerini belirtti.

Durak, çocuk köyündeki parkın yanında çocuklar ve aileleriyle bir ortaya geldiklerini aktararak, “Burada eğitim alan çocuklarımız ve aileleriyle 4 metrekarelik bezi yere serdik. İştirakçiler, el ve parmaklarıyla bu beze Filistin bayrağındaki renkleri kullanarak baskılar yaptı. Her bir iştirakçinin bir iziyle eser ortaya çıkmış oldu.” diye konuştu.

Çocuklar ve aileleriyle farkındalık oluşturmak için karpuz simgesini kullanarak bez üzerine baskı tekniğiyle bir eser ortaya çıkardıklarını lisana getiren Durak, yapıtın parkta sergilendiğini vurguladı.

“Onların kimsesiz olmadığını göstermeye çalıştık”

Torununu her hafta Lokomotif Çocuk Köyüne getirdiğini söyleyen Gürsel Atalay, Filistin’e dayanak için yapılan farkındalık etkinliğinden memnuniyet duyduğunu lisana getirdi.

Filistin’de insanlığa karşı cürüm işlendiğini söz eden Atalay, “Bugünkü faaliyetle onların yaşadıklarını hissetmeye çalıştık. Onların kimsesiz olmadığını göstermeye çalıştık. İnşallah bu zulüm ve baskı sona erer.” biçiminde konuştu.

Kızlarıyla aktifliğe katılan Beyzanur Uçman da her daim Filistin halkının yanında olduklarını kaydetti.

Filistin’de yaşananlara çok üzüldüğünden bahseden Uçman, soykırımın bir an evvel son bulmasını istediğini lisana getirdi.

Uçman, aktifliğe kızlarıyla katılmanın kendisi için çok kıymetli olduğunu vurgulayarak, “Filistin için çok üzülüyoruz, her vakit oradaki insanların yanlarındayız. Dualarımızda daima özgür Filistin var. İnşallah Rabb’im duyuyor. Bu türlü bir alanda yapmış olduğumuz faaliyetle kızlarım da yapılan zulmün farkında oldu.” tabirlerini kullandı.

Muhabir: İbrahim Aktaş

En az 10 karakter gerekli