DOLAR 33,6982 0.15%
EURO 37,1433 0.35%
ALTIN 2.715,882,25
BITCOIN 20098950.35669%
İzmir
35°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Hunter Biden, ABD kurumlarını etkilemeye çalışan Romanyalı iş insanından para almakla suçlanıyor
82 okunma

Hunter Biden, ABD kurumlarını etkilemeye çalışan Romanyalı iş insanından para almakla suçlanıyor

ABONE OL
09/08/2024 06:20
Hunter Biden, ABD kurumlarını etkilemeye çalışan Romanyalı iş insanından para almakla suçlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

WASHINGTON (AA) – Biden hakkındaki savları soruşturması için Adalet Bakanlığınca atanan özel savcı David Weiss’in ofisindeki savcılar, Hunter Biden’a yeni suçlamalar yöneltti.

Mahkeme evrakına nazaran, eylülde görülecek davada savcılar, Hunter Biden ve iş ortağının, “ABD kurumları ve siyasetini etkilemek isteyen Romanyalı iş insanı Gabriel Popoviciu’dan ödeme aldığına” ait ispatlar sunmayı planlıyor.

Savcılar, Popoviciu’nun “Romanya’da hakkında yürütülen rüşvet soruşturmasının ABD kurumlarınca incelenmesi için Hunter Biden ve iş ortağına para ödediğini” tez ediyor.

Babası Joe Biden lider yardımcısıyken 2015’te Hunter Biden’ın iş ortaklarının Popoviciu’dan 3 milyon dolardan fazla ödeme aldığını sav eden savcılar, Hunter Biden’ın bu parayı daha sonra diğer bir iş ortağıyla paylaştığını öne sürüyor.

Savcılar, Popoviciu ile Hunter Biden’ın, muahedenin Joe Biden için “siyasi sonuçlara neden olabileceğinden kaygı duydukları için ödemeleri Romanya’da gayrimenkul alanında yapılıyormuş üzere gösterdiğini” ileri sürüyor.

Popoviciu, Romanya’da 2017’de yolsuzluk suçlamalarıyla 7 yıl mahpus cezasına çarptırılmıştı.

Hunter Biden vergi kaçırmakla da suçlanıyor

Hunter Biden, California’da 1,4 milyon dolar vergi kaçırmakla da suçlanıyor.

Geçen yıl temmuzda her iki suçlamayı da kapsayacak halde Biden’ın savcılık ile anlaştığı haberlere yansımış lakin daha sonra ayrıntılarda taraflar uzlaşamayınca muahede başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisinin ilgili komiteleri, ABD Başkanı Joe Biden’a yönelik çok istikametli azil soruşturmasında, Biden’ın aile üyelerinin yabancı iş mutabakatlarından uygunsuz formda yararlanıp yararlanmadığı yahut bu politikayı yarar sağlamak için kullanıp kullanmadığına ait savların yanı sıra Adalet Bakanlığının, vergi hatalarıyla ilgili incelemeleri uygunsuz biçimde yavaşlattığı argümanları da araştırılıyor.

Hunter Biden, suçlamaları reddetmişti

Hunter Biden’a, 2018’de uyuşturucu bağımlısı olduğu bir periyotta yasa dışı halde ateşli silah edinme, satın alma süreçleri sırasında uyuşturucu kullanıp kullanmadığına dair sorulan sorulara yanlış beyanda bulunarak federal maddeleri ihlal etme ve bu silahı maddelere muhalif formda tutma ile ilgili 3 farklı suçlama yöneltiliyor.

Biden hakkındaki tezleri soruşturması için Adalet Bakanlığınca atanan özel savcı David Weiss, kelam konusu suçlamaları geçen sene yöneltmişti.

Biden ise hakkındaki suçlamaların tümünü reddetmişti.

Hunter Biden’ın yargılanmaya başlamasıyla ABD tarihinde birinci kere vazifedeki bir liderin oğlu, hakkındaki suçlamalar nedeniyle hakim karşısına çıkmış oldu.

Muhabir: Dilara Karataş,Ecem Şahinli Ögüç

En az 10 karakter gerekli