DOLAR 33,6193 0.01%
EURO 37,0747 0%
ALTIN 2.655,720,41
BITCOIN 0%
İzmir
36°

AÇIK

04:31

SABAHA KALAN SÜRE

Beyoğlu’nda cümbüş yerine rastgele ateş açan sanıklara taammüden yaralama davası
125 okunma

Beyoğlu’nda cümbüş yerine rastgele ateş açan sanıklara taammüden yaralama davası

ABONE OL
09/08/2024 07:20
Beyoğlu’nda cümbüş yerine rastgele ateş açan sanıklara taammüden yaralama davası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıklardan Doğukan Ulgü ile Beyoğlu’ndaki cümbüş yerinde çalışan müştekiler Muhammed Ali Bahçe ve Malik Timur ortasında hasımlık olduğu belirtilerek, Ulgü ve kardeşi Sami Yusuf Ulgü ile başka sanıklar Emre Tuzgül ve Buyruk Kanat’ın 3 Haziran’da bu yere geldiği kaydedildi.

Sanıkların yanlarında getirdikleri ruhsatsız silahlarla gece kulübünün önüne geldiklerinde etrafa ve burada bekleyen insanlara gerçek rastgele ateş ettikleri anlatılan iddianamede, yerdeki müşterilerden Mozghan Soltanpournıgjeh’in ile Bahçe ve Timur’un ayak ve uyluk bölgelerinden silahla yaralandıkları aktarıldı.

İddianamede, Soltanpournıgjeh ile Bahçe’nin bedeninde kemik kırığına yol açacak formda yaralanma olduğu lisana getirildi.

Olayın akabinde 4 kişinin tutuklandığı belirtilen iddianamede, sanıkların silahlarının kriminal incelemesinin uzun sürebileceği kıymetlendirilerek “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Başka Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet” cürmünden belgenin ayrıldığı belirtildi.

“Doğrudan kast” değerlendirmesi

İddianamede, sanıkların olay yerinde husumetli oldukları müştekilere karşı kasıtlı olarak ateş ettiği vurgulanarak, “Söz konusu yerde müşteri olarak bulunan Soltanpournıgjeh’in taammüden silahla yaralandığı, şüpheliler ile bu müşteki ortasında hasımlık olmaması nedeniyle sanıkların mümkün kastla hareket ettikleri düşünülebilir. İmaj izleme tutanağına nazaran, sanıkların aksiyonlarında dar ve insanların kalabalık olduğu sokakta umursamaz formda ateş etmeleri sonucunda öteki bireylerin de yaralanabileceği kaçınılmazdır. Bu durumda muhtemel kast değil aksiyonlarında direkt kast olacağı kıymetlendirilmektedir.” tabirlerine yer verildi.

İddianamede, tutuklu sanıklar Emre Tuzgül, Doğukan Ulgü, Sami Yusuf Ulgü ve Buyruk Kanat’ın “silahla kemik kırığına neden olacak formda taammüden yaralama” hatasından 6 yıl 9’ar aydan 13 yıl 6’şar aya kadar mahpusla cezalandırılmaları talep edildi.

Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame kapsamında sanıklar önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Muhabir: Zeynep Yeşildal

En az 10 karakter gerekli