DOLAR 33,6010 -0.03%
EURO 37,1412 0.28%
ALTIN 2.648,320,14
BITCOIN 0%
İzmir
34°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kayseri’de spor yatırımları, kulüp ve sportmen sayısını artırdı
159 okunma

Kayseri’de spor yatırımları, kulüp ve sportmen sayısını artırdı

ABONE OL
09/08/2024 11:20
Kayseri’de spor yatırımları, kulüp ve sportmen sayısını artırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

KAYSERİ (AA) – Kayseri’de sağlıklı bireylerin yetişmesi maksadıyla yapılan spor tesisi yatırımları, kulüp ve atlet sayısına yansıdı.

Üç yıl evvel 37 spor tesisinin bulunduğu kentte, yapılan yatırımlarla bu sayı 60’a yükseldi. Spor tesislerinin artmasıyla kulüp ve atlet sayısında da önemli artış yaşandı.

2021 yılı başında 299 olan spor kulübü sayısı 428’e yükseldi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sisteminde yer alan lisanslı atlet sayısı ise 113 bin 318’den 159 bin 806’ya çıktı.

Ayrıca Kayseri Valiliğince “Her mahalleye bir spor okulu” mottosuyla başlatılan “Erdemlerimizle Varız” (ERVA) projesi kapsamında da iş insanları ve hayırseverlerin takviyesiyle 38 spor kulübü açıldı.

9 bin 500 gencin faal spor eğitimi aldığı kulüplerde gençlere futboldan basketbola, karateden wushuya farklı spor kısımlarında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı antrenörler tarafından eğitim veriliyor.

Kabakcı: “Son 3 yılda tesis sayımız 37’den 60’a çıktı”

Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Ali İhsan Kabakcı, AA muhabirine, Kayseri’nin “2024 Avrupa Spor Şehri” olarak kabul edildiğini söyledi.

Kentte her türlü branşta sporun yapıldığını belirten Kabakcı, gençlerin sportif manada hayalini kurduğu her uygulamayı onlara sunmak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini lisana getirdi.

Kayseri’de son 3 yılda yapılan spor tesisleriyle sportmen ve kulüp sayısında önemli artış yaşandığını vurgulayan Kabakcı, şunları kaydetti:

“Son 3 yılda tesis sayımız 37’den 60’a çıktı. Buna bağlı olarak butik gençlik merkezleri ve gençlik ofisleri yapıyoruz. Bilhassa kamu kurumlarıyla da iş birliği yaparak butik gençlik merkezi sayısını 1’den 4’e çıkardık. Biz gençlerimize yurt hizmeti de veriyoruz, 11 olan yurt sayımız 16’ya çıktı. Sayılarımız değerli ölçüde artarak devam ediyor. Atlet sayımız çok kıymetli. Etkin atlet sayımızın 70 bin civarında olması spor kenti olduğumuzu gösteriyor. Bu tesisleri çok daha dolu kullanacağız. Sayılar elbette kıymetli lakin buraları daha nitelikli bir tesis olarak kullanmak, herkese bu imkanı sunmak, sporun tabana yayılmasını sağlamak, en kıymetlisi de ailelerle sporu yaygınlaştırmak istiyoruz. İnşallah ‘Kayseri’de yapılmayan branş kalmasın’ sloganıyla hareket ediyoruz. Bu işler yapılırken kulüp sayımız da arttı. Kentimizde kulüp sayısı 420’yi aştı. Kentimizde çok daha faal spor kulüpleri ortaya çıkıyor.”

Kabakcı, tabana yayılması çalışmalarını sürdüreceklerini söz ederek, sağlıklı jenerasyonların yetişmesinin spor kültürünün yaygınlaşmasından geçtiğini belirtti.

Küçük sportmenler çalışmalardan memnun

Atatürk Spor Kompleksi’nde 6 yıldır karate yapan 11 yaşındaki Muhammet Eren Deniz, bu sporu çok sevdiğini söyledi.

Spor mesleği boyunca birçok kulvarda madalya kazandığını anlatan Deniz, “Türkiye’nin çeşitli vilayetlerindeki maçlara gittik ve birden fazla madalyam oldu. Türkiye’de grup arkadaşlarımla birlikte üçüncü oldum. Bir de İzmir’de Türkiye üçüncüsü oldum. Tesislerdeki her şey çok hoş, her türlü imkan sunuluyor.” dedi.

7 yıldır karate yapan 12 yaşındaki Mustafa Selim Çetin de Türkiye’de çeşitli dereceleri bulunduğunu aktardı. Çetin, idman alanlarının büyük olduğunu belirterek, kendilerine takviyede bulunanlara teşekkür etti.

6 yıldır atletizmle ilgilenen Nazlı Kavak ise Türkiye’de birçok tertipte madalya kazandığını lisana getirdi. Çalıştığı tesisi kıymetlendiren Kavak, “Alt yapımız, tesislerimiz, bize sunulan imkanlar çok kâfi. İnşallah ilerleyen vakitlerde profesyonel seviyeye çıkıp, ülkemi temsil etmek istiyorum.” sözlerini kullandı.

Muhabir: Tunahan Akgün

En az 10 karakter gerekli