DOLAR 34,0431 0.06%
EURO 37,9301 0.16%
ALTIN 2.815,36-0,33
BITCOIN 20141110.7744%
İzmir
31°

AZ BULUTLU

16:32

İKİNDİYE KALAN SÜRE

İsrail ordusu, Han Yunus’ta pek çok beldeyi kapsayan geniş bir alanın boşaltılmasını istedi
144 okunma

İsrail ordusu, Han Yunus’ta pek çok beldeyi kapsayan geniş bir alanın boşaltılmasını istedi

ABONE OL
09/08/2024 15:20
İsrail ordusu, Han Yunus’ta pek çok beldeyi kapsayan geniş bir alanın boşaltılmasını istedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

GAZZE (AA) – Han Yunus’ta daha evvel 10’a yakın mahallenin boşaltılmasını isteyen İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, pek çok beldeyi kapsayan geniş bir alanın daha tahliyesiyle ilgili açıklama yaptı.

Adraee, toplumsal medya platformundaki hesabından, Han Yunus’taki Selka beldesi ve mahalleleri, Karara beldesi ve mahalleleri, Beni Suheyla beldesi ve mahalleleri, Abasan beldesi ve mahalleleri, Huzaa beldesi ve mahalleleri, Pir Nasır beldesi ve mahalleleri, Satr ve Mahatta bölgeleri ile kent merkezinin boşaltılması davetinde bulundu.

Bölge sakinlerine “insani bölgelere” gitme daveti yapan Adraee, kelam konusu bölgelerden Hamas ve başka örgütlerin İsrail’e füze fırlattığını öne sürdü.

İsrail Ordu Sözcüsü Adraee, son günlerde yaptığı açıklamalarda Han Yunus’un, Cevret el-Lut, El-Menara, Maan, Kizan en-Neccar, Kizan Ebu Raşvan, Es-Selam, El-Haşaş, Pir Nasır ve Misbah mahallelerinin boşaltılmasını istemişti.

Yerel ve milletlerarası kuruluşlar, İsrail akınları nedeniyle Gazze Şeridi’nde inançlı bir yerin olmadığını vurguluyor.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne hücumları nedeniyle Filistinliler, tekraren zorla yerinden edildi. İsrail ordusu, bazen ataklara hazırlık emeliyle yerleşim alanlarına ve mahalle sakinlerine tahliye daveti yapıyor.

Zorla yerlerinden edilen Filistinlilerden kimileri yakınlarının yanına sığınırken kimileri da sokaklarda, okullarda yahut park üzere alanlarda sıkıntı insani şartlar altında çadırlarda kalıyor. Altyapı, kanalizasyon ağları, elektrik sınırları, irtibat ağları ve internetten de mahrum olan bu bölgelerde Filistinliler, salgın hastalıklarla karşı karşıya kalıyor.

Gazze’deki hükümetin medya ofisi, 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde 7 Ekim’den bu yana zorla yerlerinden edilenlerin sayısı iki milyon şahsa ulaştı.

Muhabir: Mohamed Majed,Halime Afra Aksoy

    En az 10 karakter gerekli