DOLAR 33,9872 0.27%
EURO 38,0601 0.63%
ALTIN 2.742,951,33
BITCOIN 0%
İzmir
33°

AÇIK

13:11

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

ABD’den ateşkes mutabakatına karşı çıkan çok sağcı İsrailli Bakan Smotrich’e tepki
154 okunma

ABD’den ateşkes mutabakatına karşı çıkan çok sağcı İsrailli Bakan Smotrich’e tepki

ABONE OL
10/08/2024 18:40
ABD’den ateşkes mutabakatına karşı çıkan çok sağcı İsrailli Bakan Smotrich’e tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

WASHINGTON (AA) – Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İrtibat Danışmanı John Kirby, ABD, Mısır ve Katar’ın “Gazze’de bir an evvel ateşkes sağlanmalı” davetine karşı çıkan çok sağcı İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’e, “Smotrich üzere kimi muhalifler bu muahedenin Hamas’a teslim olmak olduğunu ya da esirlerin mahkumlarla takas edilmemesi gerektiğini savunuyor. Bunlar yanlış, skandal ve absürt değerlendirmeler.” diyerek reaksiyon gösterdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Bağlantı Danışmanı Kirby, telekonferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında, Gazze’de ateşkes süreciyle ilgili gündemi kıymetlendirdi.

Kirby, dün ABD, Mısır ve Katar tarafından yayımlanan ortak açıklamada yer alan “Gazze’de bir an evvel ateşkese ulaşılması” davetine reaksiyon gösteren çok sağcı İsrail Maliye Bakanı Smotrich’e net sözlerle yansısını ortaya koydu.

Olası muahedeyi “Hamas’a teslim olmak” şeklinde nitelendiren İsrailli bakanı, “Bu, kaçırılanların hayatlarını ve İsrail’in kendi güvenliğini tehlikeye atıyor” kelamlarıyla eleştiren Kirby, ABD’nin İsrail’in güvenliği için sayılamayacak kadar çok şey yaptığını ve bunların göz gerisi edilemeyeceğini belirtti.

Kirby, “Smotrich üzere birtakım muhalifler bu mutabakatın Hamas’a teslim olmak olduğunu ya da esirlerin mahkumlarla takas edilmemesi gerektiğini savunuyor. Bay Smotrich temel olarak bu savaşın sonsuza kadar sürmesini öneriyor ve esirlerin hayatlarının kıymetli olmadığını savunuyor. Kendisinin bu argümanları büsbütün yanlış ve İsrail kamuoyunu yanlış yönlendiriyor. Bunlar yanlış, skandal ve absürt değerlendirmeler.” dedi.

Muhabir: Hakan Çopur

En az 10 karakter gerekli