DOLAR 34,0706 0%
EURO 37,7428 -0.01%
ALTIN 2.756,07-0,20
BITCOIN 2036115-1.55079%
İzmir
33°

AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Gazze’de yaşanan dram, “Zulmü Fırçala: 308. Gün” etkinliğinde çocukların ellerinden tuvallere yansıdı
182 okunma

Gazze’de yaşanan dram, “Zulmü Fırçala: 308. Gün” etkinliğinde çocukların ellerinden tuvallere yansıdı

ABONE OL
10/08/2024 22:20
Gazze’de yaşanan dram, “Zulmü Fırçala: 308. Gün” etkinliğinde çocukların ellerinden tuvallere yansıdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AA

İSTANBUL (AA) – Aktiflik kapsamında Esenler Dörtyol Meydanı’nda kurulan stantlarda çocuklar, Gazze’de yaşanan soykırımı tuvallerine yansıttı.

Etkinliği ziyaret eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, AA muhabirine, Gazze’de, bütün dünyanın gözü önünde büyük bir zulüm yaşandığını lisana getirdi.

Göksu, Gazze’de yaşanılan zulme duyarsız kalmayacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

“Geçmişte bize 21. yüzyılı şöyle tasvir ederlerdi, ‘artık savaşlar olmayacak, özgürlükler olacak, global ve coğrafik sonlar farklı bir manada çizilecek, coğrafik hudutların olmayacağı farklı bir dünyada yaşayacağız.’ Halbuki anlatılanların hepsi yalanmış. Zira 21. yüzyılda bütün dünyanın gözü önünde çocuklar katlediliyor, bir millet soykırıma uğruyor. Yalnızca Müslüman oldukları için toprakları işgal edilmek isteniyor. Topraklarının işgaline direnen yiğit bir millet var, Gazzeliler. O çocuklar şehit oluyor. Yeryüzündeki global emperyalistlerin gözüne baka baka şehit oluyorlar ve dünya sessiz. Lakin biz, yeryüzünde insanlığın vicdanı bir milletin çocukları olarak 7’den 70’e sessiz değiliz. Filistin bizim sıkıntımız, Gazze bizim sorunumuz, Mescid-i Aksa bizim Mescid-i Aksamız, Kudüs bizim Kudüs’ümüz. Sonuna kadar Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Yediden yetmişe buradayız. Onun için bugün küçücük eller zulmü fırçaladılar. Cenabıhak kardeşlerimize zafer nasip etsin.”

“Oradaki zulüm, orayı görmeden, hissetmeden hakikaten anlaşılmaz”

Esenler Belediyesi Sanat Meskeni Görsel Sanatlar Yönetmeni Baht Peker Özaytan, projenin daha evvel ressam İlhami Atalay tarafından Ayasofya’da gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “En düzgün yaptığımız işle, sanatımızla sesimizi duyurmak istedik. Oradaki zulmün, dünyanın her yerinde Müslümanlara karşı yapılanların farkındayız. Biz bunun karşısındayız. Yıllar evvel Kudüs’e gittim. Oradaki zulüm, orayı görmeden, hissetmeden sahiden anlaşılmaz. Ben de gitmeden evvel bu kadar bilmiyordum, çok büyütüldüğünü düşünüyordum. Oradakiler resmen hapishanede yaşıyorlar, beşerler nitekim berbat durumda. Yaptıklarımız hiçbir şey, elimizden gelenin daha fazlasını yapmamız, sesimizi daha fazla duyurmamız gerekiyor. Küçüğünden büyüğüne kadar herkesi bilinçlendirmek gerekiyor.” tabirlerini kullandı.

Filistin’de yaşanan zulme karşı bir ortaya geldikleri için çok memnun olduğunu aktaran aktifliğin koordinatörü Serra Sıkıntısız ise “Bu projeyi İlhan Atalay hocamızın öğrencilerinden Canan Gerçek geliştirdi. Projeyi birinci kere, 9 Haziran’da Ayasofya Meydanı’nda gerçekleştirdik. Orada, zulmün 247. gününde 247 ressam bir ortaya gelerek zulme dur dedik ve Filistin için fotoğraf yaptık. Projemizi devam ettiriyoruz.” dedi.

Projeyle ilgili çok olumlu yansılar aldıklarının altını çizen Sıkıntısız, şunları aktardı:

“Diğer kentlerden, Ordu’dan Urfa’dan, üniversitelerden birebir projeyi onlarla gerçekleştirmek için teklifler aldık. Herkes zulme dur demek için bir ortaya gelmek istiyor. Buradaki çocuklar da içlerinden geldikleri üzere, hayal dünyalarında nasıl yansıyorsa o formda tablolara yapıtlarını yansıtıyorlar. Natürel onların iç dünyasını bizlerden daha farklı. Hepimiz hüzün içerisindeyiz ve oradaki zulmü durdurmak için bir nebze de olsa bir şeyler yapabilir miyiz diye düşünüyoruz.”

Muhabir: Ümit Aksoy

En az 10 karakter gerekli